Alice Pavlíková převzala trenérský stolec a vyjela na zteč play off. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
14. 11. 2014 Extraliga žen (2) KOMENTÁŘŮ

Chodov a Vítkovice? Můžeme je potrápit, věří opora Olomouce Alice Pavlíková

 



Před půl rokem bojovaly s Jihlavou o to, aby nezahučely do baráže o udržení v extralize. Teď se hráčky Olomouce vyhřívají na skvělém 6. místě tabulky, nedávno přivezly body z Liberce i z ELITE (to mají v pořadí až za sebou) a patří k nejpříjemnějším překvapením sezony. Opora zadních řad týmu Alice Pavlíková už v sezoně jednu metu dobyla – přidá se i zbytek a vybojuje po 2 letech pro FBS zase play off?

Zatím k tomu má našlápnuto zpříma. Olomouc v sezoně nebodovala jen 2x, přičemž na Bohemians (6:8) jí k tomu příliš nechybělo. V porovnání s loňskem se nám povedl vstup do sezony a získaly jsme body se soupeři, u kterých se to loni nezdařilo. Pro mě naše situace zase takovým překvapením není, prostě tentokrát jsme začátek zvládly,“ říká Pavlíková.

Jenže lze vypozorovat i jiné rozdíly. Třeba ve hře, v níž udělala Olomouc znatelný posun. Má na to i „materiál“… Díky příchodu Simony Kabelákové z Liberce má tým pro rozehrávku v obou pětkách spolehlivou a kreativní hráčku. A s Adélou Pantělejevovu, jež do týmu dospěla z juniorek, získal útok drzý drajv. Zkušená Pavlíková vyzdvihuje především přínos mládí. „Příchod nových hráček zvýšil kvalitu týmu a hlavně máme šikovné juniorky, které se při zapojení do áčka rozhodně neztratily. Ať už jde právě o Áďu nebo o Barču Podešvovou či Terku Reimerovou,“ chválí.

Vidět je i práce kouče Pavla Hausnera, který ještě na konci minulé sezony lamentoval nad mizernou účastí na trénincích. I to se v Olomouci zlepšilo. „Myslím, že z tohohle pohledu už si nemá moc na co stěžovat,“ usmívá se Pavlíková.

Což platí i o výsledcích týmu. Kdo by se u Olomouce nadál, že po 2 třetinách povede nad ELITE na jeho hřišti 6:1? Hráčky to však přijaly jako realitu. „Zaskočené jsme ani nebyly, hrály jsme to, co jsme měly. Říkaly jsme si, že nic není rozhodnuto, že musíme hrát jak za stavu 0:0. Pomáhat si do obrany. Bohužel se to nedařilo a zbytečně jsme pustily ELITE do tlaku,“ ohlíží se olomoucká obránkyně.

To tedy… Vždyť domácí tým, který táhla především útočnice Veronika Zittová se během poslední části dostal na dostřel jediné branky. A v závěru trefil tyčku. „To byly nervy…“ oddechne si Pavlíková. Z Prahy se tak vracela po mimořádně úspěšném víkendu, který si prodloužila díky účasti na veteránském turnaji Prague Masters a nakonec jej s Vítkovicemi ovládla. Tři dny plné florbalu si užila. „Masters byl​o​ úplně o něčem jiném než extraliga. Jen tělo dostalo docela zabrat,“ směje se.

Z turnaje musela odjet na extraligové klání zrovna v době, kdy její vítkovické spoluhráčky bojovaly o čtvrtfinále. „Holkám jsem věřila, že mě donutí v Praze zůstat na finálový den, a to se povedlo,“ libuje si. V pondělí se ovšem Vítkovicím postaví v nejvyšší soutěži zase jako soupeřka. V sobotu čeká Olomouc neméně těžký duel s Chodovem.

To je zabijácká kombinace… Prodlouží FBS sérii utkání s bodem, která čítá už 4 duely? „Věříme, že oba týmy můžeme potrápit. Těším se na pěkný florbal, a když jim uzmeme nějaký ten bodík, bude to skvělé,“ říká Pavlíková.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*