Denisa Ferenčíková nasměrovala Vítkovice za výhrou v šestém semifinále. Foto: Šimon Jiráček
15. 11. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice uspěly i na Bohemians, Židenice poskočily na 7. místo

 



Mistrovské Vítkovice zvládly další těžký zápas. Na Děkance si bez větších potíží poradily s Bohemians 5:1 a vytvořily tak za vedoucím triem 5bodový odstup. Za další trojicí je po výhře Židenic nad Jičínem a posunu Brňanek na 7. příčku situace podobně našlapaná. Na hranu elitní osmičky kleslo ELITE, navíc mu na záda dýchá Tatran.

Na Děkance dnes běžel téměř 8hodinový extraligový maraton a odstartoval jej magnet kola mezi Bohemians a Vítkovicemi. Ty sice znovu brzy prohrávaly, ale podle své tradice duel ještě do první pauzy otočily. Vidět byly především Denisy Ferenčíková a Ratajová, které se nepodílely jen na vítězné brance mistryň. Tu po parádní akci a přihrávce Moniky Léblové vsítila Klára Kociánová. Některé věci byly z naší strany výborné, ale celkově to zas až tak dobré nebylo. Minimálně jsme měli být daleko produktivnější,“ mínil trenér ostravského celku Jiří Velecký.

Totéž mohl podepsat i Chodov, který se v Olomouci trápil. Domácí hráčky, jež měly v duelu s vedoucím celkem tabulky podporu většiny z 202 diváků, ale držely s favoritem krok jen v 1. třetině (2:2). Pak o osudu duelu rozhodly 2 nejproduktivnější hráčky soutěže: Jana Vojáčková (v zápase 3+0) a Anet Jarolímová (2+2). „Po 1. třetině, která byla úplně katastrofální, jsme se trošku zvedly a zápas dovedly do vítězného konce. Je stále co zlepšovat,“ uvedla Jarolímová, která v roli trenérky zastupovala Michaelu Marešovou, po výhře 7:2. První gól od návratu na hřiště po zranění vsítila Gabriela Tožičková.

Platí to i o další obránkyni národního celku Denise Billé. Ta završila v zápase s ELITE potupnou desítku branek v síti soupeřek, nakonec se debakl zastavil na skóre 11:3. „V zápase jsme si chtěly vyzkoušet některé nové věci v naší hře, ale ne vždy to fungovalo. Zlepšeným výkonem ve 3. třetině jsme dokázaly dovést duel do pohodlného konce a v určitých momentech dominovat na hřišti,“ ocenila trenérka Herbadentu Karolína Šatalíková. Utkání se mimořádně bodově vydařilo Elišce Krupnové (3+3), první gól v ženské extralize si připsala juniorská reprezentantka Adéla Polívková.

V Brně se ze stejného počinu radovaly hned 2 hráčky – a oběma se to povedlo hned při jejich premiéře v nejvyšší osutěži. Odchovankyně Uherského Brodu Kamila Pravcová a Jessica Zlámalová pár hodin poté, co je Židenice zaregistrovaly na střídavé hostování, ukázaly novému klubu cestu k výhře nad Jičínem. Ten se poprvé prosadil až necelých 9 minut před koncem za stavu 0:4. „Zápas rozhodly první 2 třetiny. Bohužel, holky vůbec neplnily pokyny, které jsme si v kabině řekli,“ posteskl si kouč poražených Tomáš Pokorný.

Židenice dostal zisk 3 bodů na 7. místo před ELITE, které se povážlivě propadá tabulkou. Navíc 2 body zpět je po zdolání Vinohrad Tatran, v pondělí tak bude ve vzájemné bitvě v sázce 8. místo. Obrana ELITE si bude muset dát pozor především na Barboru Zabavskou, jež proti SKV zosnovala všech 5 branek (3+2) vítězek! Vinohrady přitom měly za stavu 1:1 výhodu 5minutové přesilovky, Tatran v ní však ani jednou neinkasoval. „Tohle ubráněné oslabení rozhodlo, bylo to hodně na morál,“ vyzdvihl střešovický lodivod Luděk Pasecký.

Vinohrady tak zůstávají o skóre poslední za FBC Ostrava, které doma podlehlo Liberci 1:6. V dresu Crazy girls opět válela Michaela Mlejnková, která si popáté v sezoně v utkání připsala alespoň 3 body. Tentokrát 2 góly dala sama a na 2 další nahrála. Domácím hráčkám vůbec nevyšla úvodní část, kterou prohrály 0:5. „Neskutečná 1. třetina nás stála celý zápas. Přesto, že jsme v některých fázích dokázali soupeře jasně přehrát, nedovedli jsme to zvrátit vstřelenými brankami,“ litoval trenér FBC Jakub Robenek.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*