20. 11. 2014 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Po nominaci na poslední EFT jsem si myslel, že je rozhodnuto, přiznal Heřmanský

 



Obsazení postu 7. beka bylo jednou z největších otázek nominace národního týmu na světový šampionát. Boj mezi několika hráči nakonec vyhrál Petr Heřmanský, který tak dostal pořádný předčasný dárek ke svým dnešním 23. narozeninám. Obránce Tatranu říká, že pro něj bude úspěch už jen to, když se na šampionátu zapojí do hry.

Svou premiéru na šampionátu přijal velmi pokorně. „Těším se moc, trenér mě pozval, což jsem vůbec nečekal, jsem za to moc rád a doufám, že si nějaký zápas zahraju,“ věří nadějný bek. „Bude tam skvělá atmosféra a florbalově mě to posune určitě dál,“ těší se.

Když však nebyl na nedávném turnaji Euro Floorball Tour ve Finsku, své nominaci příliš nevěřil. „Vzhledem k tomu, že jsem nejel na poslední EFT do Finska, myslel jsem si, že už je v podstatě rozhodnuto a trenér vezme na šampionát právě těch 7 beků, kteří tam byli,“ vykládá urostlý zadák. Obsah telefonátu s Radimem Cepkem jej tak překvapil. „Určitě,“ řekne hlasem, jako by své nominaci doteď nevěřil.

Přesto splnil přání Radima Cepka a o nominaci 3 dny nemluvil. „Radim volal v pátek večer a měli jsme o tom pomlčet, takže všichni v mém okolí o tom vědí až od pondělí,“ prozrazuje hráč, který v souboji o švédskou místenku porazil chodovské Martina Pražana, klubového spoluhráče Jana Řehoře nebo vítkovického Jakuba Hubálka. „Šanci jsme měli všichni, pro mě asi rozhodlo také štěstí. Doufám, že se dostanu hřiště a něco tam ukážu,“ přeje si.

Co podle něj bude ve Švédsku nejdůležitější? „Hrát svou hru, jak chtějí trenéři, plnit jejich očekávání, hrát jednoduše a neudělat žádné fatály,“ usmívá se spokojený Heřmanský.

Foto: Martin Flousek – xflorbal.cz


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*