Jan Natov, Tatran Jan Natov, Tatran
23. 11. 2014 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Natov zničil Chodov, Tatran je půlmistrem. Liberec vyloupil Ostravu

 



Tatran vládne extralize! V 11. kole porazil na domácí půdě Chodov 6:2 a v čele tabulky má sedmibodový náskok na druhou Boleslav, která má ovšem jeden zápas k dobru. Fantastickým výkonem se na výhře Střešovic podílel Jan Natov, který byl u pěti gólů domácích. Zrodila se dvě překvapení. Liberec vydrancoval Ostravu a Otrokovice doma získaly další body po výhře nad Brnem.

Až po střechu zaplněná střešovická „stodola“ sledovala derby městských rivalů, které měl téměř po celou dobu pod kontrolou domácí Tatran. V úvodní třetině si vybojoval dvougólový náskok a Chodov už se ve zbytku zápasu nevzpamatoval.

Skóre otevřel Jan Natov, který sehrál hlavní roli dnešního příběhu. O čtvrt hodiny později totiž poslal chytrou přihrávku na Beneše a ten zvýšil vedení domácích. Ideální vstup do utkání pro domácí. Ve druhé třetině 432 diváků gól nevidělo.

S brankami se roztrhl pytel až v závěrečné periodě. A opět u toho byl Natov. Tentokráte připravil šanci Marku Vávrovi, který se ze středu nemýlil. Tatran byl v laufu, naopak Chodov nedokázal ubránit jeho útočné manévry. A když pak Fořtovu střelu tečoval do branky Mayer, o vítězi bylo takřka rozhodnuto.

Chodov ještě stihl díky dvěma brankám Martina Pražana snížit, ale Tatran si čtyřgólový náskok vzal zpět. Souboj reprezentantů tak vyzněl lépe pro ty střešovické. Fridrich a spol. zvítězili 6:2.


Malé pražské derby mezi Bohemians a Vinohrady vypadalo dlouho jako jasná záležitost. SKV nastopilo do utkání bez Michala Smutného, který byl v týdnu přeřazen do B týmu a překvapivě také bez gólmana Karla Mrkose. Ten nebyl ani na střídačce a do branky se postavil Jiří Buchta.

První dějství bylo velmi vyrovnané a za stavu 2:2 oba týmy pohrdli výhodou trestného střílení – nájezd neproměnil hostující Jan Svoboda a poprvé v sezoně ani domácí Martin Kisugite. Klokani si ale v průběhu druhé třetiny vypracovali třígólový náskok a to ještě střelu Vojtěcha Bagina zastavila tyč. Jenže v průběhu poslední třetiny dal o sobě poprvé v sezoně pořádně vědět Milan Bína, který hattrickem dotáhl skóre zápasu na 7:6.

Vinohrady měly pět minut před koncem velkou šanci na dotažení skóre, Bohemians ale už těsný výsledek ubránili. SKV možná v posledních minutách chyběl nejproduktivnější hráč Jan Svoboda, kterého trenér Pazdera poslal předčasně do šaten.


Liberec sice nezačal v Ostravě moc dobře, po skvělém úvodu druhé třetiny získal sebevědomí a stejně jako v loňském play down na svého soupeře vyzrál. Domácí FBC se nedokázalo prosadit proti důsledně bránícím Severočechům, kteří hrozili hlavně z rychlých protiútoků.

První obrat přišel mezi 22. a 26. minutou, kdy Matěj Klucho s Prokopem Ferdanem poprvé otočili skóre. A i když Ostrava na konci třetiny šla přesto znovu do vedení, Severočechům euforie vydržela.

Klíčové góly zařídili Martin Blažek a důrazný Lukáš Studený, Vaníčka v poslední třetině prostřelil jen Marek Švajný. Po vítězství 9:6 veze Liberec domů tři veledůležité body, které ho v polovině soutěže udržely na 8. místě, znamenajícím play off.


Regionální derby s Brnem přineslo Otrokovicím premiérovou výhru v sezoně. Na svých bývalých spoluhráčích si smlsl brněnský odchovanec Pavel Jurčík v brance Panterů, který tak v souboji gólmanů těsně předčil svého dřívějšího parťáka z mládežnických kategorií Filipa Kejíka.

Dlouho se Na Štěrkovišti hrál opatrný florbal. Na vedoucí gól Jiřího Juhaňáka odpověděl ve druhé třetině Michal Kořený, jinak ale dominovali obrany a oba gólmani. Na gólové hody si diváci museli počkat do třetí třetiny. Tomáš Sovják poslal domácí do vedení, poté Kořený zamířil i do vlastní brány a Buldoci otočili. Nakonec se však už už zdálo, že tři body zůstanou domácím, kteří minutu a půl před koncem dovršili další obrat.

Jeden z nejlepších hráčů Otrokovic v utkání Václav Večeřa ale při powerplay minul prázdnou branku Brna a později toho litoval – Jiří Koutný poslal 7 sekund před koncem zápas do prodloužení. V nastaveném čase se už usmálo štěstí na domácí, přesilovku proměnil povedenou střelou po přihrávce svého bratra Michala Martin Nagy.

Nedělní výsledky 11. kola extraligy:

TATRAN – CHODOV 6:2
BOHEMIANS – VINOHRADY 7:6
OSTRAVA – LIBEREC 6:9
OTROKOVICE – BRNO 5:4P


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*