20. 3. 2011 Extraliga žen (2) KOMENTÁŘŮ

Herbadent i Bohemians mají nahráno, v semifinále vedou 2:0

 



/FOTOGALERIE/ Oba favorité na postup do finále – týmy Herbadentu a Bohemians – zatím svou roli zvládají bez zaváhání. Hráčky Liberce a Vítkovic odjely z Prahy se dvěma prohrami, v případě týmu ze severu Čech v obou případech dost citelnými.
Liberec se v Praze snažil hrát, jenže občas mu dopředu chyběly síly, nebo lacino chyboval, což se proti Herbadentu nevyplácí. V prvním zápase vedl, ve 48. minutě ještě snížil na 3:5, ale pak se domácí tým rozstřílel a 6 góly během 8 minut proměnil duel v debakl 11:3. Vysoká výhra byla tím nejlepším dárkem pro trenérku Karolínu Šatalíkovou (momentálně na mateřské) k jejím sobotním 40. narozeninám. „Rozhodla poslední část, kdy nám tam spadlo téměř všechno,“ nezastírala její kolegyně ze střídačky Markéta Šteglová.

Ve druhém duelu se Liberec zaměřil na obranu, dostal sice jen 5 gólů, ale také žádný nedal. Zvlášť se povedl zápas Kristýně Jílkové, která se trefila čtyřikrát. Domácím vadila nízká efektivita v útoku, trenérka Liberce Lenka Bartošová naopak našla ve hře svého týmu zlepšení. „Odstranili jsme spoustu včerejších chyb. Nejdůležitější bylo, že jsme se nepoložily psychicky. Máme týden na odpočinek a těšíme se na další zápas,“ prohlásila.

Duely Bohemians s Vítkovicemi byly daleko vyrovnanější, jenže ostravský tým doplatil na mizerné zakončení. Nejdřív přišel po pár vteřinách prvního duelu o svou nejproduktivnější hráčku v play off, když si Denisa Ferenčíková zlomila ruku. Ještě v první třetině se domácím střelecky vyrovnal (3:3), pak ovšem pokračovalo vesměs jen nezastavitelné domácí duo Lucie Szotkowská (2+3) a Andrea Satýnková (3+1). „Solidní vstup do série. Se spoustou chyb, ale s vítězným koncem,“ konstatoval trenér Bohemians Jakub Doubrava.

Ve druhé partii Vítkovice své soupeřky dokonce přestřílely (33:23), ale 102 diváků vidělo ještě jednoznačnější výsledek. A to přesto, že Vítkovice šly do poslední části se stavem 2:4 a hrály 3 přesilovky za sebou! Jakmile ale vypršely, v posledních 3 minutách se dvakrát prosadila Andrea Vojnarová. „Soupeř byl od druhé třetiny lepší, na konci projevil víc chuti po gólu,“ uznal vítkovický kouč Tomáš Martiník. „Ale my nic nevzdáváme a rádi bychom se opět podívali do Prahy,“ dodal.

Fotogalerie ze semifinálových zápasů najdete ZDE.

V existenčním duelu play down v Židenicích domácí Sokol zdolal Trutnov, oplatil mu prohru z jeho palubovky a přeskočil jej v minitabulce, které stále vévodí Olomouc. Domácí hráčky od poloviny zápasu vedly, ovšem definitivní klid jim dala až Šárka Kusáková gólem na 6:4 tři a půl minuty před koncem. Příští víkend se hrají oba zápasy o záchranu v Olomouci.

FOTOGALERIE:

Foto Martin Flousek

Další fotky z obou nedělních semifinálových zápasů najdete zde.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

  • Chybný stav napsal:

    Sobotní zápas dle komentáře skončil 10:4 pro Herbadent, hned první branka byla omylem zapsána na špatnou stranu. To je ovšem jen detail.
    Držím palce, holky!

    • Domča napsal:

      Zápas skutečně skončil 11:3, první gól Liberce byl zapsán špatně, ale v dalším průběhu onlinu se to pak dalo do pořádku 😉

Napsat komentář

*