Dalibor Nigrin. Foto: Pavel Doubek Dalibor Nigrin. Foto: Pavel Doubek
4. 12. 2014 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vinohrady povolaly srdcaře. Ale nejsem naivní, nemám na to, říká Nigrin

 



Nováček z Vinohrad má v polovině sezony o čem přemýšlet. Ale také už se pustil do změn, které by měly posunout tým z posledního místa aspoň o nějakou tu příčku výš a připravit si slušnou pozici pro boje o záchranu. Jedním z impulsů by měl být příchod Dalibora Nigrina, klubové ikony, která pamatuje dobré i zlé, co se v SKV kdy stalo. A ve středu se tento srdcař hlásil na tréninku A týmu!

Dvaatřicetiletý zadák s klasickým obranářským číslem 2 na zádech, pamatuje ještě doby, kdy se klub stěhoval ze Žižkova na Vinohrady a Sokol bral pod svá křídla partičku kluků, která si říkala HC Lupáčova Coyotes. Pamatuje i bájný postup do extraligy v roce 2006 a také téměř vyprodané semifinále druhé ligy na Podvinném mlýnu se Spartou v roce 2012. Byl to on, kdo uchránil SKV svým gólem v prodloužení v pátém rozhodujícím utkání play down od potupného sestupu do třetí ligy v roce 2011. Je to prostě Pan nepostradatelný.

Ale už na začátku upozorňuje, že sám nic spasit nemůže. „Chci se na kluky podívat a pomoct jim. Zatím ani nevím, jak budu u Áčka fungovat. Nejsem naivní – po víc než dvou letech na to zatím vůbec nemám. A hrát jen za zásluhy? Kdepak, to je soupeřům úplně fuk,“ přiznává upřímně.

Dalibor Nigrin. Foto: Pavel Doubek

Dalibor Nigrin. Foto: Pavel Doubek

Jenže když trenér Jan Pazdera hledal možnosti, jak posílit tým, ze sedmi oslovených hráčů B-týmu, kývl právě jen on. „Nojo, to je těžký. Nikdo tomu nechce dávat tolik času. Zvlášť když béčko hraje dobře a je tam prima parta… Prostě extraliga pro ně asi není taková motivace,“ myslí si dvaatřicetiletý florbalista.

On sám jde do výzvy navzdory svému nabitému programu. A mírní představy o tom, že brzy naskočí do zápasu. „Chci se dostat trochu do kondice, pořádně si kvalitně zatrénovat, ale jestli to bude stačit po nějaké době na extraligu, to zatím vidím spíš nereálně. Přece jen je to za tu dobu někde jinde a už když jsem končil, tak na extraligu bych ani tenkrát moc neměl…,“ přemýšlí. „Navíc práce mi nedovolí být na všech tréninkách, priority jsou taky už dávno jinde, to ti starší už moc dobře znají. Takže se budu snažit kluky spíš psychicky podporovat, než že bych jim bral místo v sestavě,“ dodává Dalibor Nigrin.

Dalibor Nigrin, tradičně poslední v řadě. Foto: Pavel Doubek

Dalibor Nigrin, tradičně poslední v řadě. Foto: Pavel Doubek

Jelikož ho oslovil právě trenér Jan Pazdera, strach z náročného trenéra nemá. I když s nadsázkou přiznává, že plánovaná spolupráce ani nemusí mít dlouhého trvání. „Co si budeme nalhávat. Fyzička není dobrá a technika nikdy nebyla. S tímhle mě Pazdič musí do měsíce poslat zpátky,“ směje se.

Svou roli však Dalibor Nigrin bere jinak. „Chci poznat, jak Áčko funguje. Přeci jen za to nic nedám, a když se snažím pro klub i něco dělat, tak uvidím, jak tam kluci pracujou,“ říká. A když to půjde, tak chce být k dispozici i „Benfice“, jak se na Vinohradech říká „béčku“. Tým šlape, hraje na čele Divize a bek s číslem 2 na zádech pálí ostrými. V 11 zápasech dal 10 gólů a na dalších 10 nahrál…

On vlastně nebude zas tak špatný…

Dalibor Nigrin. Foto: Pavel Doubek

Dalibor Nigrin. Foto: Pavel Doubek


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*