6. 3. 2012 Zahraničí (3) KOMENTÁŘŮ

Ve Švýcarsku začíná semifinále. Ve hře o titul jsou čtyři Češi

 



Ve Švýcarsku začíná semifinále play off. A ve hře o mistrovský titul jsou i 4 čeští reprezentanti. Tým GC Curych povede do boje s kapitánskou páskou Aleš Jakůbek, barvy Alligator Malans hájí Martin Ostřanský. Zlato chtějí i Tigers Langnau, v jejichž barvách válčí Aleš Zálesný a Michal Rybka.

Hráči Malans v sobotu ve finále pohárové soutěže ukázali, že se jmen mistrovského týmu nebojí. Porazili Wiler 6:5 a naznačili, že by se letos konečně mohl změnit zaběhlý scénář. Wiler vyhrál švýcarskou ligu pětkrát v řadě a sedmkrát za posledních 8 let. „Zápasy proti Wileru budou moc těžké. Jestli budeme hrát jako v poháru, máme šanci. Musíme ale hrát presink a nedat jim moc prostoru,“ říká Martin Ostřanský.

Koneckonců recept na úspěch ukázala Aligátorům česká kolonie v Grünenmattu, když dvakrát favorita porazila. „Já Grünenmatt sledoval jenom výsledkově, ale taky jsem si volal s ‚Mažňou‘ (Tomášem Chrápkem) a ten potvrdil, že s tím Wiler mívá problémy. Každopádně to bude divácky zajímavá série. Wiler to jen tak nedá, má nám co vracet,“ myslí si Ostřanský.

Druhý semifinálový souboj slibuje velké drama. Napovídají tomu i vzájemné výsledky GC Curych a Tigers Langnau v základní části. První vyhrály curyšské „Kobylky“ 9:6, odveta se pak „Tygrům“ podařila, zvítězili 9:7.

Semifinále švýcarské ligy se hraje na 4 vítězná utkání.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*