Matěj Jendrišák právě vyrovnal na 2:2! Foto: Štěpán Černý Matěj Jendrišák právě vyrovnal na 2:2! Foto: Štěpán Černý
8. 12. 2014 Reprezentace - Muži (1) KOMENTÁŘŮ

Remízu se Švýcary zachránil Jendrišák! Boj o 1. místo se přesouvá na úterý

 



Cesta se zamotává. Ideální plán trasy za medailí z mistrovství světa v Göteborgu je pro český je ohrožený. Důvodem je remíza 2:2 v utkání se Švýcarskem. Veledůležitý bod navíc vystřelil Matěj Jendrišák až 3,5 minuty před koncem.

Jestliže utkání s Norskem česká reprezentace přežila se štěstím, druhý duel ve skupině se Švýcarskem byl dlouhou dobu opravdu trápením. I když už ve 2. minutě zvonila po Ondruškově volném úderu tyčka, další české snažení zabrzdila přesilovka. Hra v početní převaze týmu Radima Cepka ani dnes nesvědčila a nakopla švýcarské sebevědomí.

Naopak Švýcaři v závěru 1. třetiny dokázali využít 2 přesilovky stoprocentně. Nejdřív dorazil Antenerovu zblokovanou střelu za Kafkova záda Christoph Hofbauer a chvíli poté Christoph Meier přečetl nový český obranný systém pro oslabení a jeho výzvu trefil z voleje Scalvinoni přesně do branky. Naštěstí vzápětí chybovali Švýcaři a právě Scalvinoni hasil Tomašíkův průnik faulem. A Jiří Curney šikovným zakončením při trestném střílení vrátil tým do hry.

Jiří Curney slaví proměněný nájezd.

Jiří Curney slaví proměněný nájezd.

Čechům přesto dál vázla rozehrávka a zejména Jendrišákova pětka v určitých pasážích jako by na hřišti nebyla. Nejaktivněji hrála „vítkovická“ formace, ale šance, které si vypracovala, skončily většinou na gólmanovi Meierovi nebo na tyči, jako tomu bylo v případě střely Patrika Suchánka. Brankovou konstrukci trefil i Marek Deutsch.

Radim Cepek poprvé na turnaji sáhl do sestavy. Ze hřiště zmizel Jan Natov a do prvního útoku přišel Tom Ondrušek. Jeho místo ve 3. řadě zaujal Martin Zozulák. I díky změnám byl Pascal Meier daleko víc v permanenci, ale české snažení gólem nekončilo.

Trápení Cepkova týmu pokračovalo i v poslední třetině. Švýcaři pečlivě bránili, a i když byli pod stálým tlakem, nepropadali panice. Také další česká přesilovka skončila neúspěšně. Poslední minuty už se nesly jen v duchu zblokovaných českých střel.

Češi se nakonec přece jen dočkali alespoň vyrovnání. Deutsch zastavil švýcarský kontr a Jendrišák se s následným zakončením příliš nerozpakoval. Nevymýšlel a jednoduchou střelou prostřelil Meiera. I když měl minutu před koncem téměř 100% šanci Zozulák, odkrytou branku přestřelil a stav zůstal až do konce 2:2.

O umístění na 1. a 2. místě tak rozhodnou poslední zápasy. Češi mají tu výhodu, že s Estonskem budou hrát až poté, co Švýcaři odehrají svůj zápas s Norskem.

Česko – Švýcarsko 2:2 (1:2, 0:0, 1:0)
Branky:
20. Curney z trestného střílení, 57. Jendrišák – 17. Ch. Hofbauer (Antener), 20. Scalvinoni (Ch. Meier). Rozhodčí: Skoog, Hamberg (oba Švéd.). Vyloučení: 2:3. Využití: 0:2. Diváci: 2413.

Česko
Kafka 3

Deutsch 2, Podhráský 2
Suchánek 3, Veltšmíd 3
Sýkora 2, Jelínek 2

Natov 1 (34. Ondrušek 2), Jendrišák 2, Curney 2
Sladký 2, Tomašík 4, Tokoš 3
Ondrušek 2 (34. Zozulák 2), Mikeš 3, Dóža 2
navíc 8.-9. Zozulák, 29.-30 a 51.-52. Fridrich

Švýcarsko
P. Meier 4

Kuchen 3, M. Gerber 3
Friolet 3, Stucki 3
Schmocker 3, Ch. Meier 3
Graf 3

Scalvinoni 3, M. Hofbauer 2, Fankhauser 2
Antener 2, Ch. Hofbauer 2, Engel 1
Mendelin 1, Zürcher 1, Zimmermann 3


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • florbalistka1324 napsal:

    😀 To myslíte vážně to známkování, pane „redaktore“? Courney a Jendrišák za 2? Pokud to tedy není stejně jako ve škole, tak by jste si měl nechat vyšetřit oční pozadí.

Napsat komentář

*