Jan Natov. Foto: Štěpán Černý V reprezentačním dresu Jana Natova nějakou dobu určitě neuvidíme. Foto: Štěpán Černý
9. 12. 2014 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Natovova 4gólová show! Češi zničili Estonce a vyhráli skupinu

 



Reprezentace po jednoznačném vítězství 12:2 nad Estonskem vyhála na mistrovství světa v Göteborgu základní skupinu a ve čtvrtfinále se utká s vítězem duelu předkola play off Německo – Dánsko. Hlavním hrdinou zápasu byl Jan Natov, který nastřílel 4 branky.

Téma dohánění skóre v české kabině bylo sice zakázané, nicméně každý z českých hráčů moc dobře věděl, že jen dobrá a přesná střelba povede k vysněnému postupu do čtvrtfinále z 1. místa.

Čechům navíc skvěle vycházely i pohledné kombinace a řádili zejména Natov s Curneyem, křídla elitní formace. Komplikací v úvodní třetině byla jen záchranná brzda Tomáše Sýkory, po které holohlavý Patrik Markus z tresného střílení ošálil Kafku. Zkušený gólman přitom právě jen pro tento moment vystřídal gólmana Jana Baráka.

Do konce 1. třetiny ale Češi i tak nabrali 3gólový náskok a ani jedna z branek nebyla náhodná. Obranu Estonska tým Radima Cepka dokonale přehrával.

Brankové hody pokračovaly i v prostřední části. A opět to byl Jan Natov, který zasadil Estoncům další ránu. Další 2 góly zaznamenala pozměněná 3. formace, kde s Dóžou nastoupili Fridrich a Zozulák.

Po 7. brance v síti Estonska si Češi vybrali slabší chvíli. Jednak přestali dávat góly a také po laxnějším přístupu k hráčům podruhé inkasovali. To už Radim Cepek poslal do hry Toma Ondruška a Ondřeje Mikeše. V kabině ale musel mít důrazný proslov.

Přestávka českému výběru pomohla a už po 3 minutách dosáhlo skóre kýženého 7brankového rozdílu. Jan Natov navíc zaslouženě zkompletoval hattrick a přidal ještě jednu trefu po parádním sólu navíc. Dalších gólů se dočkala i vítkovická formace a tak skóre vzrostlo na konečných 12:2.

Češi splnili svůj cíl. Ze základní skupiny postupují do čtvrtfinále z 1. místa a v boji o postup mezi 4 nejlepší týmy šampionátu je čeká Německo, nebo Dánsko.

Česko – Estonsko 12:2 (4:1, 3:1, 5:0)
Branky:
3. Curney (Natov), 9. Jendrišák (Curney), 13. Tokoš (Sladký), 20. Natov (Curney), 24. Natov (Podhráský), 27. Dóža (Zozulák), 31. Fridrich (Jelínek), 43. Sladký (Suchánek), 44. Natov (Heřmanský), 49. Tomašík (Suchánek), 54. Tokoš (Tomašík), 57. Natov (Curney) – 6. Markus z trestného střílení, 38. Köiv (Kurmistre). Rozhodčí: Henriksen, Ingebritsli (oba Nor.). Bez vyloučení. Diváci: 1864.

Česko
Barák 2

Podhráský 3, Heřmanský 3
Suchánek 3, Veltšmíd 3
Sýkora 2, Jelínek 2

Natov 5, Jendrišák 3, Curney 4
Tokoš 3, Tomašík 3, Sladký 2
Zozulák 2, Fridrich 3, Dóža 2
od 35. navíc Ondrušek 2, Mikeš 3

Estonsko
Saastamoinen 2

Tamme 2, Pass 3
Salm 2, Komi 1
Stromfelt 2, Markus 2

Kase 2, Kallion 1, Maalt 2
Koiv 2, Matsukevits 1, Kurmiste 1
Tasa 1, Savi 1, Kasenurm 1


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*