Jakub Robenek se nebál otevřené kritiky. Foto: Ladislav Káňa - fbcostrava.cz
10. 12. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Kouč žen FBC má k ruce Svačinku nebo Koutného. Je to super, pochvaluje si Robenek

 



Ženy ostravského FBC procházely výsledkovou krizí, byly vůbec prvním týmem, který podlehl Jičínu a trenér Jakub Robenek veřejně vyhlašoval, že musí přijít nějaké změny. A jak řekl, tak učinil, už 5 extraligových utkání mu pomáhal odtrénovat buď trenér juniorky Tomáš Svačinka nebo mužský lodivod Petr Koutný.

Možností, jak proměnit hráčský kádr příliš není, Jakub Robenek tak sáhl po trenérské pomoci. „Kuba mě oslovil s tím, že ve dvou se to vždy lépe dělá, jsou tam dva názory a znamená to, že se může soustředit víc na práci na lavičce. Já mu pak předávám postřehy ze hry,“ říká Tomáš Svačinka. „Jsem za to rád, mám se florbalově stále co učit, je to trenér a hráč, který florbalu rozumí, takže takovou příležitost vítám,“ dodává.

Pořádný kámen ze srdce spadl také hlavnímu kouči. „Není to jenom o Tomášovi, proti ELITE mi z tribuny pomáhal pan Koutný, používáme koho můžeme, pomůže to holkám, pomůže to mně, je to odlehčení tlaku a hlavně – z 5 utkání máme 8 bodů,“ pochvaluje si Robenek.

Sám přiznává, že byly chvíle, kdy si s týmem nevěděl rady. „Změny potřebovaly hlavně holky. Vidí, že máme kvalitu a že musíme těžit z věcí, ve kterých jsme silní… Byly už chvíle, kdy jsem byl na střídačce opravdu zoufalý,“ na rovinu přiznává trenér, který v dresu FBC okusil také mužskou extraligu.

Svačinka, který vedle juniorů FBC působí také u reprezentační juniorky, tak poznává florbal v něžnějším podání. „Ženský florbal je pomalejší a právě proto člověk vidí různé věci, které mu u mužů nebo juniorů utíkají, natož, když je na lavičce sám. Tady mám možnost vidět florbal pomaleji a lépe reagovat,“ porovnává 2 různé světy.

Během zápasů působí velmi klidně a při pohledu na impulzivního Robenka se nabízí srovnání s Jekyllem a Hydem. „Jak ho znám, tak se drží, ale funguje nám to, řešíme detaily ve hře a přípravu na zápas, jeho role je rovnocenná,“ usmívá se Robenek.

Foto: Ladislav Káňa – fbcostrava.cz


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*