Radost Tomáše Sladkého po jeho trefě v semifinále mistrovství světa proti Finsku. Foto: Štěpán Černý
14. 12. 2014 Reprezentace - Muži (1) KOMENTÁŘŮ

Tomáš Sladký: Jsme hladoví mladí blázni, kteří tu medaili chtějí!

 



V semifinále dal Finům 2 góly, ani to však na finále nestačilo. Útočník Tomáš Sladký si ani při své 5. účasti na mistrovství světa o zlato nezahraje, i když k tomu byl podle svých slov nejblíž v kariéře. Jeho touha po medaili tím ale nijak neochabuje, strašně rád by si dnes po zápase se Švýcarskem pověsil na krk tu bronzovou.

A vlastně ani moc nepochybuje o tom, že by se to nemělo stát. Jsme hladoví, jsme mladí blázni, kteří tu medaili prostě chtějí! Chceme ji urvat, takže si dáme další malé finále a jsem přesvědčen o tom, že ji přivezeme,“ horlí bronzový medailista ze šampionátu v Helsinkách v roce 2010.

Cítí, že výkony týmu se zlepšují. „Hrajeme dobře, na celém turnaji podáváme perfektní výkony, jde to nahoru. Takže pokud si vyměníme nohy a koupíme nové někde v martu, vyhrajeme,“ usmívá se. Fyzické síly ale prý Čechům nechybějí. „Je to jen o hlavě. Hodíme se do laufu, protože to umíme a nebude problém se namotivovat. Medaile by tomuhle výběru slušela,“ míní.

Doufá, že tentokrát budou padat smolné góly v oslabení do švýcarské sítě. „Finové dali 2 absolutní šmudly a my se trápíme v přesilovkách celý turnaj. Už jsme si říkali, že se na ty porady musíme vykašlat, musí nám tam stejně spadnout nějaká ušmudlaná pucka. Ale ta nám nespadla a já věřím, že jsme si pořád nějakou takovou trefu schovali na Švýcary,“ věří.

A má radost z toho, že se poprvé na šampionátu zaplnily při českém zápase tribuny, semifinále s Finskem sledovalo skoro 9000 diváků. „Konečně přišlo o několik stovek víc, nejenom v uvozovkách 5000 na základní skupinu. Takže si to dneska všichni užijeme a budeme slavit. Už se na to strašně těším!“


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

  • wooloc cool napsal:

    To je dobře že ji chtějí…po včerejší bojovné a urputné hry si ji zasloužíme…Dnes nefaulovat,hrát ale tvrdě,a napadat…Věřím že bronz bude!Češi do toho!

Napsat komentář

*