Martin Tokoš, Česko - Švýcarsko Martin Tokoš, Česko - Švýcarsko
14. 12. 2014 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

ČEŠI VEZOU ZE ŠVÉDSKA BRONZ! Medaili museli vydřít, obrat se ale podařil

 



Češi mají bronz ze světového šampionátu! Trenér Radim Cepek dovedl reprezentaci při své premiéře na mistrovství světa na 3. místo. Zápas se Švýcarskem se sice dlouho nevyvíjel dobře, nakonec ale Češi po obratu ve skvělé 2. třetině z 0:2 na 4:3 svůj poslední zápas na turnaji vyhráli.

Základní sestava doznala oproti včerejšímu semifinále jediné změny. Místo Toma Ondruška, který na sebe vzal vinu za prohraný duel s Finy, nastoupil na levém křídle Mikešovy formace Martin Zozulák.

Jinak ale zápas pro zklamané semifinalisty začal pro český tým krutě. Švýcaři už po 5 minutách vedli 2:0. Stačily 2 nerozvážně řešené situace v obraně a osvědčení střelci Antener s Mendelinem jednoduše skórovali.

Češi byli v tu chvíli hodně dole a dlouhou dobu trvalo, než zvedli hlavy. Hra se ale opravdu začala lepšit a s nástupem do 2. třetiny byla znát touha obrátit zápas.

WFC 2014 - SUI - CZE

Vše načal všudybyl Jiří Curney, která se štěstím propasíroval za Meierova záda Deutschovu střelu. Po něm ukázal záda všem Švýcarům rychlík Martin Tokoš a po jeho zakončení si dobíhající obránce srazil míček do sítě.

Čechy nezlomila ani rychlá odpověď Matthiase Hofbauera, který mistrně vyřešil přečíslení 2 na 1. Patrik Dóža totiž o pár minut později krásnou střelou vyrovnal. Nejlepší českou třetinu na šampionátu pak korunovala konečně využitá přesilovka. Matěj Jendrišák strhl 8 sekund před koncem prostřední části poprvé vedení na českou stranu.

Chuť zůstala českému výběru i v závěrečné třetině, s velkým nasazením hráli hlavně Dóža a Tokoš, další góly ale nepřicházely. V posledních 10 minutách se navíc obraz hry změnil. Švýcarům pomohlo stažení sestavy a Kafka se rázem ocitl v palbě střel.

Veterán v české brance ale vše ustál, i když mu několikrát pomohlo štěstí. Mendelin asi doteď nechápe, jak mohl minout prázdnou branku a jeho florbalka pravděpodobně skončila někde v koši v kabinách haly Scandinavium. Tou se po zápase rozléhala česká radost. Vystoupení národního týmu na mistrovství světa v Göteborgu skončilo ziskem bronzových medailí. Pro mužský národní tým se jedná teprve o 3 cenný kov po stříbru z roku 2004 a bronzu o 6 let později.

Výsledek – o 3. místo:
Česko – Švýcarsko 4:3 (0:2, 4:1, 0:0)
Branky:
24. Curney (Jendrišák), 30. Tokoš (Suchánek), 37. Dóža (Sýkora), 40. Jendrišák (Tomašík) – 2. Antener, 5. Mendelin (Zürcher), 31. M. Hofbauer (Scalvinoni). Střely na branku: 15:11. Rozhodčí: Hamberg, Skoog (oba Švéd.). Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 9148.

Česko
Kafka 2

Deutsch 3, Podhráský 2
Suchánek 2, Veltšmíd 2
Sýkora 4, Jelínek 2

Natov 2 (od 35. Ondrušek 2), Jendrišák 3, Curney 3
Sladký 3, Tomašík 2, Tokoš 4
Zozulák 3, Mikeš 2, Dóža 3

Švýcarsko
P. Meier 3

Bolliger 2, Stucki 4
Kuchen 2, Graf 2
Friolet 2, Schmocker 3
navíc 18.-20. M. Gerber

Scalivinoni 2, M. Hofbauer 3, Fankhauser 2
Antener 2, Ch. Hofbauer 2, Maurer 2
Mendelin 2, Zürcher 3, Zimmermann 4


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*