Klára Leierová se na výhře Liberce podílela dvěma góly. Foto: FBC Liberec
14. 12. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

ELITE trápilo Herbadent, klokanky dostaly od Vítkovic desítku

 



Extraligu žen nezastavil ani probíhající světový šampionát mužů, a tak se na palubovkách odehrálo v průběhu víkendu její 14. kolo. Nicméně, elitní klání se na soutěži přece jen podepsalo, protože pro účast Magdaleny Kotíkové v Göteborgu se neodehrál zápas mezi Vinohrady a Tatranem. Lenku Bartošovou, toho času rovněž ve Švédsku, zase nahradil v roli kouče Liberce Matěj Klucho.

Šlágrem kola měl být souboj Vítkovic s Bohemians, jenže Pražankám se asi z Ostravy neodjíždělo lehce – vždyť na cestu jim rytířky z Dubiny přibalily hned deset branek. „Kupili jsme chybu za chybou, naše hra dozadu byla místy tragická,“ lakonicky to komentoval vedoucí zelenobílých Michal Matoušek.

To jeho protějšek Jiří Velecký si průběh utkání pochvaloval. „Dnešek zvládnutý podle představ a možná ještě lépe,“ hodnotil utkání, ve kterém si Hana Sládečková připsala hned pět bodů.

Za vyrovnanými výsledky tak bylo třeba zamířit jinam, třeba do Jičína, kam přijely Židenice. Brňanky se rychle dostaly do vedení 2:0, ovšem domácí nesložily zbraně a bojovaly, dokonce si připsaly dílčí výhru v poslední části, nicméně Židenice zvítězily 5:3. „Další zápas v našem podání, kde herně je utkání naprosto vyrovnané a my vyhoříme v koncovce. Pokud nezačneme dávat v klíčových utkáních více jak tři branky, tak je zle,“ uvedl domácí kouč Tomáš Pokorný.

Zastavil se také nad tím, že tým musí najít střelkyni k Andree Satýnkové. A má pravdu, vždyť od jejího příchodu vstřelil tým 32 branek, z toho sama Satýnková nasázela deset.

Překvapením skončil také zápas mezi ELITE a Herbadentem. Kdo očekával, ve světle posledních výsledků a stále pokračujícím problémům s marodkou jednoznačnou záležitost, byl jistě překvapen konečným skóre 6:4 pro Herbadent. „Byl to hezký zápas, plný osobních soubojů,“ líbilo se Markétě Šteglové utkání, které paradoxně rozhodla dlouholetá obránkyně ELITE Barbora Stará.

Také Stanislav Richter si z „tygřího derby“ odnáší pozitiva. „Holky předvedly velmi dobrý výkon, je vidět, že se tým dává pomalu dohromady a výkonostně jdeme nahoru,“ pochvaloval si.

Ostrava již poněkolikáté vstoupila špatně do utkání a pustila soupeře, kterým byl Liberec, do trháku a ten tak již ve 13. minutě vedl 5:1. Domácí Crazy girls utkání pohodlně kontrovaly a vyhrály 10:5. Hned osmi body se blýsklo domácí duo Mlejnková – Leierová. „Kvalita hráček na úrovni reprezentace se projevila, z utkání máme dobrý pocit,“ uvedl do zápisu o utkání domácí lodivod Matěj Klucho.

Posledním utkáním programu byl duel Chodova s Olomoucí. Pražanky rovněž trápí marodka, do utkání šly s pouze čtrnácti hráčkami do pole, ovšem od začátku utkání dominovaly a vyhrály jej 8:1, když jediný úspěch hostí zaznamenala Oháňková. Chodov svého soupeře přestřílel v poměru 41:6. „Holky odevzdaly solidní výkon, který bez problémů stačil na vítězství,“ hodnotila trenérka Michaela Marešová.

Foto: FBC Liberec


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*