23. 12. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Žůrková má nové angažmá. Přestoupila do Jičína!

 



O tomto přesunu se mluvilo už na začátku sezony, nakonec k němu dochází před Vánoci. Útočnice Gabriela Žůrková posílí extraligového nováčka z Jičína, v jehož kádru tak doplní Andreu Satýnkovou a Karin Vavrečkovou, které už z Bohemians v FBK hostují. Na rozdíl od nich se ale stala kmenovou hráčkou týmu, který zatím uzavírá extraligovou tabulku.

Útočnice od začátku sezony nehrála, společně s Vavrečkovou, Satýnkovou, Janou Christianovou a Petrou Nemravovou se rozhodly nadále v Bohemians nepůsobit a daly florbalu na chvíli vale. První 2 ale za pár týdnů zamířily do Jičína, kde je teď doplní Žůrková.

Prezident Jičína Miloš Chlumský si posílení kádru pochvaluje. „Usilovali jsme o Gábinu delší čas a jsem rád, že jsme se také díky vstřícnosti Bohemians dohodli,“ řekl florbal.cz. „Bude to pro nás důležitá hráčka, myslím si, že jsme ukázali, že kádr nemáme v Jičíně vůbec špatný. Bohužel nám ale v některých utkáních chyběla rozdílová hráčka,“ hodnotí dosavadní působení FBK v extralize.

Přestup Žůrkové patří k nejdražším, které kdy jičínský oddíl realizoval. „Určitě se jedná o vysokou částku pro nás jako pro menší klub, nicméně si myslím, že v rámci toho, za kolik se přestupuje v extralize, to moc není,“ počítá Chlumský. „Jde o kvalitu, Gábina je hráčka z kategorie top, takže bylo jasné, že nás něco bude stát,“ říká Chlumský s tím, že Žůrková by měla poprvé za nový klub hrát už 10. ledna proti Olomouci.

Za přesun je ráda také samotná hráčka. „Už na začátku sezony jsem věděla, že nebudu mít možnost dát florbalu tolik času. Proto přišla varianta Jičína, kde ta vytíženost není taková a mohu mu pomoci v důležitých pasážích sezony,“ prozradila nejproduktivnější hráčka základní části extraligy minulých 2 sezon s tím, že se už těší na první utkání v novém dresu.

Foto: FbŠ Bohemians


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*