Anet Jarolímová. Foto: Florbal ChodovAnet Jarolímová. Foto: Florbal Chodov Anet Jarolímová. Foto: Florbal Chodov
30. 12. 2014 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Top 10 českých florbalistek roku 2014: Královnou je poprvé Anet Jarolímová

 



Nejlepší českou florbalistkou roku 2014 zvolila redakce florbal.cz chodovskou útočnici Anet Jarolímovou. Na pomyslném trůnu vystřídala svou bývalou spoluhráčku z Herbadentu Denisu Billou. Za vítězkou se seřadily opory veleúspěšných Vítkovic Lenka Kubíčková a Denisa Ratajová. Z loňské elitní desítky zopakovaly umístění jen 4 její členky.

1. Anet Jarolímová (Herbadent Praha 11, TJ JM Chodov)
Loni: 3. místo

Anet Jarolímová. Foto: Martin Flousek, xflorbal.cz

Anet Jarolímová. Foto: Martin Flousek, xflorbal.cz

Vydřela si skvělou formu, která se jí držela celý rok. Na jaře málem sama dotáhla oslabený Herbadent do Superfinále, tam už ale na sehraný vítkovický stroj nestačila. Třebaže jí v létě postihly závažné zdravotní problémy a téměř netrénovala, těží z toho, co si „naspořila“ předtím. A po změně dresu dokonce v chodovských barvách vládne bodování extraligy, neustále láduje ofenzivní kanón bílomodrých.

2. Lenka Kubíčková (1. SC Vítkovice)
Loni: – 

Lenka Kubíčková. Foto: Štěpán Černý

Lenka Kubíčková. Foto: Štěpán Černý

Tichá voda rozemlela za uplynulý rok sebevědomí střelkyň napříč celou Evropou. V Superfinále jako první v historii obou nejvyšších soutěží udržela čisté konto. V semifinále Poháru mistryň inkasovala pouze jedinkrát. A při svém návratu do národního týmu po necelých 3 letech ukázala své umění i v reprezentačním dresu. Na EFT v Praze pomohla k výhře nad Švýcarkami a zdeptala Finky, jimž pochytala i všechny 3 nájezdy.

3. Denisa Ratajová (1. SC Vítkovice)
Loni: – 

Denisa Ratajová. Foto: flickr IFF

Denisa Ratajová. Foto: flickr IFF

Udělala obrovitánský pokrok! Po Elišce Krupnové je druhou výraznou univerzálkou českého florbalu. Ve Vítkovicích ji na jaře trenéři na rozhodující část play off posunuli z obrany dopředu – a tah vyšel skvěle. Ratajová už v útoku zůstala a na podzim je k nezastavení. K tomu byla velkou osobností českých bronzových juniorek na květnovém MS v Polsku. Kdyby ještě trochu vyladila psychiku, mohla by z fleku hrát ve Švédsku.

4. Hanka Lacková (Piranha Chur, Švýc.)
Loni: 8. místo

Hanka Lacková. Foto: flickr IFF

Hanka Lacková. Foto: flickr IFF

Švýcarský top tým Piranha Chur si ji loni těsně před koncem roku vytáhl z Burgdorfu, aby mu česká kanonýrka prostřílela cestu k titulu. Lacková nelehký úkol zvládla dokonale, v play off svými důležitými trefami pomohla Piraňám na trůn šampionek. V semifinále Poháru mistryň pak dlouho její gól znamenal vedení nad Vítkovicemi. Bohužel ji pak z reprezentace vyřadily problémy s chodidly, už ale zase září.

5. Eliška Krupnová (Herbadent Praha 11)
Loni: 2. místo

Eliška Krupnová. Foto: Martin Flousek, xflorbal.cz

Eliška Krupnová. Foto: Martin Flousek, xflorbal.cz

4, 3, 2. a… pokles na 5. příčku. Místo logického pokračování umístění v anketě přichází sešup. Přesto si Krupnová drží dlouhodobě vysoce nadstandardní formu, i když to letos nebylo úplně to nejzářivější, na co má. Stálice, univerzálka a vynikající střelkyně by možná měla pouvažovat o přestupu do ciziny. Impulz v podobě angažmá někde na severu by ji v další kariéře zase nakopl a postrčil výš.

6. Hana Sládečková (1. SC Vítkovice)
Loni: –

Hana Sládečková. Foto: Martin Flousek, xflorbal.cz

Hana Sládečková. Foto: Martin Flousek, xflorbal.cz

Vítkovická kouzelnice byla už loni na hraně elitní desítky, letos není o její přítomnosti v ní pochyb. Na Poháru mistryň, jenž znamenal historický úspěch českého ženského klubu na mezinárodní scéně, byla možná jedinou ofenzivní hráčkou šampionek z Dubiny, která se mohla měřit se suverénními Švédkami. Ostatně proti soupeřkám z kolébky florbalu se trefila ve 3 z 4 zápasů, v nichž proti nim letos nastoupila. I to o něčem svědčí.

7. Jana Vojáčková (TJ JM Chodov)
Loni: 10. místo

Jana Vojáčková. Foto: Martin Flousek, xflorbal.cz

Jana Vojáčková. Foto: Martin Flousek, xflorbal.cz

Symbol nového a nebezpečného Chodova. Ve finále poháru s ním v lednu srdnatě a do poslední chvíle zápolila o druhou domácí trofej s Herbadentem, pak jej stejně jako rok předtím dovedla k bronzovým medailím. V nové sezoně je jednou z členek drtivé ofenzivy týmu. Sama okupuje 2. místo pořadí produktivity a už teď je velmi pravděpodobné, že to bude její bodově nejvydařenější základní část v kariéře.

8. Michaela Mlejnková (Crazy girls FBC Liberec)
Loni: –

Michaela Mlejnková. Foto: flickr IFF

Michaela Mlejnková. Foto: flickr IFF

Kapitánku bronzových juniorek z letošního mistrovství světa v Polsku proměnila tahle úloha u národního týmu ze zamlklé princezny v rozhodnou královnu. Talentovaná útočnice tak už několik měsíců táhne spolu s Klárou Leierovou zápas co zápas liberecké Crazy girls. V aktuální sezoně se podílela s malou odchylkou na každém 2. gólu svého týmu! Škoda, že se na podzim nepředstavila v národním týmu.

9. Hana Poláková (FbŠ Bohemians)
Loni: –

Hana Poláková. Foto: Martin Flousek, xflorbal.cz

Hana Poláková. Foto: Martin Flousek, xflorbal.cz

Četné odchody z Bohemians paradoxně pomohly jejímu rozkvětu. I když už na jaře patřila k nejlepším hráčkám zelenobílých, častokrát zůstávala překvapivě mimo sestavu. Teď má prostoru spoustu a podobně jako předtím v ELITE a Olomouci se z ní stala tahounka týmu. A také jeho dvorní střelkyně: jen 3 hráčky v celé lize teď mají víc branek než ona. Svou dřinu, píli i formu navíc prodala i v reprezentaci, zvlášť na EFT v Praze.

10. Anna Niemcová (1. SC Vítkovice)
Loni: –

Anna Niemcová. Foto: Martin Flousek, xflorbal.cz

Anna Niemcová. Foto: Martin Flousek, xflorbal.cz

Jeden ze základních stavebních kamenů hry úspěšných Vítkovic. Fantasticky jí s parťačkou Zuzanou Halfarovou vyšlo Superfinále, v němž patřila k ozdobám zápasu. Trpělivá a spolehlivá hráčka se navíc opět uplatnila i na mezinárodní scéně. Na Poháru mistrů dokonce vstřelila životně důležitý (a možná životní) gól, jímž na konci vyrovnala semifinále s Churem. Do reprezentace má však nesmyslně dveře zavřené.


Autor: redakce florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*