22. 3. 2012 Zahraničí (5) KOMENTÁŘŮ

Vojtěch Skalík bude hrát za Grasshoppers Curych

 



Reprezentační forvard Vojtěch Skalík bude v následující sezoně hájit modrobílé barvy Grasshoppers Club Curych. Třetí nejproduktivnější hráč letošního ročníku švýcarské nejvyšší soutěže se dohodl na smlouvě s finalistou SML.

Skalík byl v uplynulé sezoně jedním z nejvýraznějších hráčů švýcarské ligy. Nastřílel 43 gólů, na dalších 30 jich nahrál a s podceňovaným týmem postoupil do play off. Ve čtvrtfinále ale jeho Rychenberg podlehl Tigers Langnau po dramatu v 7 zápasech. „Těším se na novou výzvu v GC,“ říká Vojtěch Skalík.

Pro 26letého Skalíka je GC Curych další švýcarskou štací. Začínal ve druholigovém Jona Uznach Flames, později hrál už v elitě v Chur Unihockey a naposledy v HC Rychenberg Winterthur. Ve Švýcarsku mu se začátky pomáhaly veličiny jako Dan Folta nebo Radim Cepek. V Čechách hrál Skalík za Torpedo Havířov a FBC Ostrava.

Skalík podepsal v GC roční kontrakt s roční opcí na prodloužení. „S jeko příchodem získává náš tým další ofenzivní sílu a také mezinárodní zkušenosti,“ pochvaluje si prezident GC Jörg Beer.

V Grasshoppers působí i další český reprezentant Aleš Jakůbek, který je zároveň kapitánem týmu.

Už v prosinci uvedl Skalík v rozhovoru pro náš server, že by rád jednou vyhrál švýcarskou ligu. S GC si letos finále zahrát nemůže, i když už s týmem trénuje. Příští rok by se mu ale mohl splnit sen. „Jednou chci ve finále porazit Wiler. Pak můžu skončit,“ řekl v průběhu letošní sezony.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*