Patrik Dóža. Foto: Štěpán Černý Patrik Dóža. Foto: Štěpán Černý
8. 1. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Chtěl jsem na chvíli domů, říká Dóža. Odmítl 2 nabídky ze Superligy

 



Patrik Dóža je zpět doma! Reprezentační útočník po roce a půl oblékl dres Chodova. Ani se ještě pořádně po návratu ze švédského Pixba nestihl rozkoukat a ve středu nastoupil do semifinále Poháru České pojišťovny v Mladé Boleslavi.

Dóžův návrat z Pixba se oficiálně provalil 3. ledna. I když Chodov původně avizoval, že posilu nasadí až v polovině měsíce, Dóža hrál hned druhý den po příletu. „Stihl jsem jen jeden trénink, ještě ani nejsem pořádně zabydlený,“ shrnuje rychlý sled změn.

Poslední měsíce byly v jeho podání hektické. S reprezentací na prosincovém mistrovství světa urval bronz a hned poté musel řešit, jaká bude jeho budoucnost na klubové úrovni. V Pixbu ve srovnání s první sezonou ztratil místo v elitní formaci, před světovým šampionátem odehrál jen 11 zápasů. A po něm už žádný další nepřidal.

Místo toho sám inicioval změnu. „Chtěl jsem odejít. Pocitově jsem dospěl do stavu, že chci být chvíli s rodinou a v prostředí, které znám. Měl jsem 2 nabídky z klubů Superligy, ale Chodov byla varianta číslo jedna,“ prozrazuje.

Roku a půl v Pixbu však nelituje. Otevřeně připouští, že návrat na Chodov může být jen několikaměsíční záležitostí. „Jazyk umím, takže se do Švédska mohu kdykoliv vrátit. Teď se chci dát do pořádku, dodělám školu, a pak znovu někam vyrazím,“ plánuje.

Do té doby chce uspět s Chodovem. Jenže v Poháru České pojišťovny to nebude. Tým z Jižního Města prohrál v Mladé Boleslavi 3:5 a vypadl v semifinále, přestože ještě před 3. třetinou vedl 3:1. „Byli jsme v totální neformě, nikdo kromě gólmana Baráka pořádně nezahrál. Sice se zápas pro nás vyvíjel dobře, ale bylo to jen tím, že soupeř byl špatný,“ konstatuje Dóža.

Ani on sám se necítil ideálně, však nastoupil poprvé od bronzového mistrovství světa. „Myslím, že za 2, 3 týdny se budu cítit lépe. Potrénujeme, srovnáme lajny a sedne si to. Fyzička se mi vrací rychle, budu trénovat navíc individuálně,“ slibuje.

A pak? Kam to s ním Chodov může dotáhnout v extralize? „Šance na Superfinále určitě je,“ věří Dóža.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*