Ostrava pojede do Liberce, Jičín se postaví Chodovu. Foto: fbcostrava.cz
9. 1. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Asi nikdo nečekal, že občas dáme někomu zabrat, říká o Jičínu Markéta Pitthardová

 



Hráčky Jičína uzavírají před novoročním restartem nejvyšší soutěže žen extraligový peloton, avšak především v utkáních se srovnatelnými soupeřkami nováček ukazuje, že není mezi elitou za úplného otloukánka. Jičínská útočnice Markéta Pitthardová říká, že sama nečekala, že její tým dokáže nějaké utkání vyhrát, potažmo své soupeře trápit.

V posledním utkání před Vánoci Jičín podlehl Ostravě, proti které si dokázal v prvním vzájemném utkání připsat své první vítězství po návratu mezi elitu. „Neproměnily jsme šance a Ostravě tam spadlo vesměs všechno, dávala krásné branky do šibenic a my nemohly dotlačit míček do branky,“ hodnotí Pitthardová.

A jasně pojmenovala problémy, které její tým trápí. „Chybí nám sebevědomí, zkušenosti a tréninky. Máme jenom 2 týdně, což bohužel nestačí k tomu, abychom se vyrovnaly soupeřkám,“ uvedla. Nicméně, sama ví, jak se zlepšit. „Když budeme dál pracovat, zůstaneme dobrým kolektivem, nerozhádáme se a nepotopí nás to, že v extralize prohráváme… Také by to možná chtělo trénink navíc zaměřený na fyzičku,“ přemítá.

S dosavadním průběhem extraligy je poměrně spokojená. „Abych se přiznala, nepočítala jsem s tím, že nějaký zápas vůbec vyhrajeme, že občas zvládneme také vyrovnané utkání. Takže osobně jsem celkem spokojená, asi nikdo nečekal, že budeme konkurovat a dáme občas někomu zabrat,“ usmívá se hráčka, která zatím zaznamenala 6 kanadských bodů. „Když zatneme zuby a makáme, dokážeme soupeře potrápit,“ sumíruje.

Možná za to může také fakt, že v kádru působí Karin Vavrečková, nejnověji asistentka Jiřího Uhra u reprezentace juniorek. „Trenéři s ní mluví a dávají na její rády. Je to důležitý článek a hecíř do týmu, jsme za ni moc rády. Stejně jako za všechny posily, ještě bychom nějaké potřebovaly,“ pokračuje Pitthardová.

Na domácí zápasy chodí v Jičíně nejvíc diváků v soutěži, domovské prostředí hráčkám vytváří početný kotel také na výjezdech. „Jsme fajn holky a máme hodně kamarádů,“ směje se.

Zápasy nováčků vždy přitahovaly větší pozornost, ať už se v minulosti jednalo o Jihlavu, Trutnov nebo České Budějovice, Jičín je ale překvapivým extrémem. „Je to tím, že je to novinka, v Jičíně máme jenom extraligovou házenou. Navíc obecně lidé ve městě mají místní sport rádi, k tomu je florbal pro diváky zajímavý sport a jsou na nás zvědaví,“ přibližuje Pitthardová.

Foto: fbcostrava.cz


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*