27. 3. 2012 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Aleš Jakůbek prodloužil v GC Curych

 



Aleš Jakůbek bude i v následující sezoně 2012/13 oblékat modrobílý dres Grasshoppers Curych. Vedení klubu se s českým kapitánem týmu dohodlo na prodloužení smlouvy o jeden rok. Informace spatřila světlo světa necelý týden před startem finále švýcarské ligy, v němž GC vyzvou v boji o titul Wiler Ersigen.

Obránce českého reprezentačního týmu přišel do Curychu v sezoně 2005/06 ze střešovického Tatranu, klubu zůstal věrný 7 let a po podpisu nové smlouvy je jisté, že vydrží i 8. sezonu.

Třicetiletý Jakůbek se řadí mezi služebně nejstarší hráče GC a už předloni se stal kapitánem týmu. „Máme hráče s obrovskými zkušenostmi, který má za sebou 5 světových šampionátů a spoustu zápasů v play off. Jeho přístup ke sportu a osobnost jsou pro náš tým velmi důležité,“ říká šéf curyšského klubu Jörg Beer, který v uplynulém týdnu podepsal už druhého českého hráče.

Před kontraktem Jakůbka se dohodl na přestupu Vojtěcha Skalíka z Rychenbergu. „Jsem rád, že jsme se dohodli. Tým má opravdu velký potenciál a já doufám, že to co nejdříve přetavíme ve zlato. Už teď v dubnu by to bylo úžasné,“ přeje si obránce GC po pondělním podpisu nového kontraktu.

Český zadák se také těší na příchod krajana Vojtěcha Skalíka. „Skaldu jsem tu chtěl mít už loni, když tu hrál Radim Cepek, ale jeho smlouva v Rychenbergu to neumožňovala. Vím, že o přestup hodně stál a jak už řekl: chce tady vyhrát titul, tedy porazit Wiler a může skončit. Já to mám asi podobné,“ usmívá se kapitán Grasshoppers. „Nepochybuju o tom, že Vojta Skalík své kvality u nás potvrdí. Je to špičkový hráč a střelec,“ míní Aleš Jakůbek.

Grasshoppers Curych budou mít možnost opět vidět i čeští fanoušci na srpnovém Czech Open.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*