19. 1. 2015 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Běž, Toky! Český rychlík bavil 2500 diváků. Úžasný pocit, rozplýval se

 



Pro Dalen začal rok 2015 snově: 3 utkání = 3 vítězství. Navíc se dostala do formy česká legie. Na hattrick Milana Tomašíka z utkání proti Växjö navázal v neděli Martin Tokoš. Zápas s Helsingborgem patřil jemu. Ostravský sprinter ukázal, že je možná nejrychlejším florbalistou světa.

Obrana soupeře mu nestačila. Stačilo mu hodit míček a říct: Běž! Když se před gólem na 3:1 prohnal kolem finského reprezentanta Janiho Kukkoly, teprve načal své galapředstavení. Pak ještě po přihrávce Ketila Kronberga trefil suverénně odkrytou zadní část branky a na konci zápasu opět díky své rychlosti dovezl míček do prázdné branky. Hattrick byl na světě!

Tokoše prý vybláznily zaplněné tribuny. „Hráli jsme před 2500 diváky, což bylo neuvěřitelné. Atmosféra byla skvělá a lidi si to museli užít, byl to dobrý zápas až do konce,“ rozplývá se reprezentační forvard po utkání. Dát 3 góly v napěchované hale byla ta největší odměna. „Vstup byl zadarmo, přišlo hodně dětí, což bylo skvělé. Je to fakt super pocit dát první hattrick zrovna před tolika lidmi a užít si 3 body,“ dodává Tokoš jedním dechem.

toky03

S Dalenem to přitom před pár týdny nevypadalo zrovna růžově. Ztráta na play off vypadala beznadějně. Ale po 3 vítězstvích po sobě už je tým na 7. místě. „Ani nevím, co se s námi stalo. Trenér trochu popřeházel lajny a zatím to jde, tak snad to tak půjde i dál,“ přeje si Tokoš. Hraje ve formaci s Ketilem Kronbergem, druhý útok tvoří trio Alex Bodén, Milan Tomašík, Johan Eriksson. Na návrat Pedera Bodéna se ještě čeká.

toky02

I když dal Tokoš hattrick, velké gratulace dostával spíš jen z Čech. V kabině jsou samozřejmě rádi, ale zatím se neslaví. „Po zápase se tu zatím moc nemluví, ale samozřejmě všichni jsou rádi, jsou to body, které potřebujeme. Bojujeme o play off a teď je to dobré. Hráli jsme se soupeři, jimž se dařilo, tím lépe pro nás, že jsme je dokázali doma porazit,“ uvědomuje si ostravský rychlík.

Do konce základní části ve Švédsku zbývá ještě 9 kol a Dalen musí bojovat dál. Přesto se zdá, že nálada je opravdu lepší, než byla v roce 2014. „Hattrick dal před týdnem Milan, teď já. Tak jsme říkali Patrikovi (Suchánkovi), že ho to čeká ve středu Falunu,“ usmívá se Tokoš.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*