Sparta Praha v Pardubicích vydřela bod. Foto: Martin Flousek Sparta Praha v Pardubicích vydřela bod. Foto: Martin Flousek
31. 1. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Senzační Sparta ukradla Pardubicím bod! Panteři si připravují Liberec

 



Pardubice mohly být zase blíže play off, ale v domácím zápase se Spartou nepochopitelně ztratily cenný bod. I když Sokol vedl ve 47. minutě ještě 6:1, nakonec se prodlužovalo. Domácí nakonec vyhráli 7:6, museli ale na sebe být naštvaní. Otrokovice doma ukázaly Liberci, že blížící se play off nemusí být jednoduché. Svého pravděpodobného rivala porazili 8:5 a stále bojují o výhodu domácího prostředí.

Pro Pardubice to byl nesmírně důležitý zápas. Společně se Spartou budou zřejmě až do posledních kol bojovat o účast play off a úspěch ve vzájemném souboji mohl šance každého z týmů navýšit.

Domácí Sokol začal snově, po první třetině vedl jasně 5:0, v podstatě měl zápas ve svých rukou. Spartu navíc mohly definitivně položit i dvě situace ze druhé třetiny. Nejdřív Svatoš neproměnil nájezd. A když se stále se lepšící Sparta konečně dočkala gólu, zmrazil jí Krajcigr gólem do šatny.

Pardubice vstupovaly do poslední části s luxusním pětibrankovým náskokem, který trval dokonce až do 47. minuty, jenže šanci na tři body nepochopitelně prováhaly.

Po Ježkově gólu si Sparta dodala sebevědomí ubráněným oslabením a následně dvěma slepenými góly na 6:4 dostala domácí pod tlak. Pardubice začaly panikařit a nezvládly ani závěr třetí třetiny. Sparta dokázala hned dvakrát skórovat v power-play a vyrovnala.
V Pardubicích ale zůstal bod navíc za gól v prodloužení, o kruté výhře 7:6 rozhodl Jakub Burian.

Otrokovice se rozhodly, že do bojů o záchranu budou chtít jít z co nejlepší pozice. A protože Panteři zřejmě budou v prvním kole bojovat právě s Libercem, měli jedinečnou šanci zvednout si i sebevědomí a ukázat soupeři, o kolik se s příchodem roku 2015 zlepšili.

První polovinu zápasu to byla jasná záležitost, dařilo se hlavně Vaňkovi. Pak přidal krásný gól i Matěj Koňařík. Liberec se dostal do větších šancí až ve druhé třetině a také zápas dokázal díky využitým přesilovkám zdramatizovat, i když při Kostkově gólu v oslabení se hodně divili.

V poslední třetině ale držel domácí celek Lukáš Blizňák, který zkompletoval svůj první extraligový hattrick a svými góly odmítl zvrat. Otrokovice porazily Liberec 8:5 a na svého hlavního rivala ztrácí 4 kola před koncem už jen 3 body.

Panthers Otrokovice – FBC Liberec 8:5 (3:0, 3:3, 2:2)
Branky: 3. Vaněk (Večeřa), 13. Číž (Vaněk), 16. Kostka (Ťopek), 23. Koňařík (Uhrinovský), 31. Kostka, 37. Bližňák (Vaněk), 42. Bližňák (Vaněk), 55. Bližňák (Večeřa) – 26. P. Ferdan, 31. Valeš (Štěpánek), 40. Valeš (Blažek), 48. B. Ferdan (P. Ferdan), 60. P. Ferdan. Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 240.

Sokol PPAS Pardubice – AC Sparta Praha 7:6 pp (5:0, 1:1, 0:5 – 1:0)
Branky: 3. Burian (Ďopan), 5. Teichman (Zozulák), 15. Zozulák (Brychta), 15. Lisa (Bahník), 18. Janeček (Oubrecht), 40. Krajcigr (Formánek), 63. Burian (Zozulák) – 39. Marvánek, 48. Ježek (Rodina), 53. Marvánek, 55. Ježek (Rebro), 59. Vrána (Časar), 60. Hartman (Svatoš). Rozhodčí: Kulhánek, Michálek. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 334.


Autor: red



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*