Kristýna Bachmaierová pokračovala v bodové jízdě, Veronika Enenkelová slaví postup s Vítkovicemi.Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
1. 2. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice dobyly Chodov, Ostrava je blizoučko play off

 



Hráčky FBC Ostrava se mohou pomalu radovat z postupu do play off. V klíčovém zápase o něj porazily doma Tatran, zatímco jejich pronásledovatel ELITE nestačil na Liberec. Tři kola před koncem mají Ostravanky náskok 5 bodů a ELITE čekají zápasy na Chodově a ve Vítkovicích. Ty potvrdily 2. příčku, když ve šlágru kola uspěly na hřišti třetího Chodova.

Což v případě, že konec základní části i čtvrtfinále skončí podle papírových předpokladů, znamená, že Vítkovice dnes získaly výhodu začínat semifinále právě proti Chodovu doma. Zápas se zlomil v polovině za stavu 1:1. Zatímco Anet Jarolímová ve vyložené šanci neuspěla, hned nato se Veronika Enenkelová trefila 2x během 2 minut a získala Vítkovicím rozhodující náskok. „Dneska jsme předvedli soustředěný výkon, který nás dovedl k vítězství, a to myslím zaslouženému po mírné převaze během celého zápasu,“ zhodnotil duel lodivod mistryň Jiří Velecký.

ELITE mohl reálně udržet ve hře o play off jedině zisk v zápase s Libercem, ovšem jeho vidina se začala rozplývat už po polovině zápasu. Během ní stihla složit Klára Leierová hattrick, pak přidala 2 asistence a získala Crazy girls pohodlný náskok. Pražanky se prosadily až potom, ovšem 2 trefami jen upravily konečný výsledek. Trenérku Lenku Bartošovou mrzelo, že její tým ve 3. třetině polevil. „Nehrály jsme stejně výborně jako v těch 2 předchozích. Kvůli tomu jsme soupeře nechaly soupeře 2x skórovat, a tím zdramatizovat zápas,“ uvedla.

Před Libercem uhájily 5. místo Židenice, i když doma podlehly Olomouci. FBS totiž stejně jako před týdnem proti Ostravě zvítězilo až v prodloužení. Nejdřív 106 vteřin před koncem vyrovnalaAdéla Pantělejevová, prodloužení pak brzy ukončila Lucie Machů, která si před brankou dezorientované židenické gólmanky našla míček a pohotově rozhodla. Kouče Židenic Martina Hájka výkon týmu pořádně naštval. „Kdo nebude důrazný, nebude hrát, už mi došla trpělivost. Zápas jsme si prohráli absolutně sami svým špatným výkonem. Dnes vyhrál důraznější tým, a ne bohužel ten lepší,“ řekl.

FBC Ostrava zvládlo asi nejdůležitější duel sezony i bez trenéra Jakuba Robenka, který po červené kartě z minulého duelu nesměl na střídačku. Proti Tatranu se však tým mohl opřít o duo Veronika Káčová, Markéta Režnarová. První střílela, druhá nahrávala a nakonec z toho byla výhra 5:2. Ostrava může postup definitivně stvrdit příští týden, pokud získá se Židenicemi alespoň bod a ELITE prohraje s Chodovem.

Herbadent je podobně blízko vítězství v základní části. V klasickém derby nedal před výbornou návštěvou 167 diváků Bohemians příliš šanci a porazil je vysoko 8:2. Hattrickem na straně vítězek zazářila Dominika Steinbachová. Zelenobílý tým se poprvé prosadil až po 50 minutách za stavu 0:5. „Pro nás byl zápas dobrý v tom, že naplno ukázal naše slabiny. Je vidět, že máme na čem pracovat,“ konstatovala trenérka FbŠ Zuzana Jelínková.

Její bývalé spoluhráčky řádily na Vinohradech. Jičín jasně ovládl zápas o předposlední pozici a po triumfu 6:3 už je jen bod za 10. Tatranem. Za dnešní úspěch vděčí především trojici Žůrková, Satýnková, Vavrečková, které se postaraly o 5 gólů východočeského týmu. Vinohrady snížily na přijatelnější rozdíl až v závěru.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*