Denisa Ratajová dala dvě branky. Foto: Flickr IFF
5. 2. 2015 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Musíme zlepšit obranu a být kompaktní, hodnotí Denisa Ratajová

 



Druhé utkání kvalifikačního turnaje o účast na mistrovství světa ve Finsku skončilo jednoznačným vítězstvím Češek nad Itálií 19:2. Přes pozitivní výsledek nešlo zakrýt jedno varování v podobě otevřených oken do obrany, čehož si byla vědoma také členka první defenzivní dvojice Denisa Ratajová.

Zápasem s Itálií skončila úvodní série duelů s týmy, kterou jsou měřeno florbalovou historií v jiné epoše než český výběr. „Oba zápasy se mi zdály podobné. Italky ale měly lepší řešení protiútoků, na což jsme si nedávaly pozor. Tím pádem z toho byly nebezpečné střely a 2 branky,“ porovnala Ratajová.

Italky byly nebezpečné prakticky ze 2 scénářů: buď využily chyby na polovině hřiště nebo si pomohly dlouhým lobem. „Většinou hrozily z těch lobů, na to jsme si musely dát pozor, poněvadž to celkem uměly zpracovat a dobře do nás chodily. Ale když jsme si to pohlídaly, bylo to v pohodě. Většinou jsme míček odebraly na mantinelu,“ hodnotila vítkovická opora, která ale v klubu nastupuje v útoku.

Druhým problémem byl útlum na začátku 3. třetiny. „Polevily jsme v produktivitě, nevím, co se stalo,“ pokrčila rameny. Motivaci přitom hráčky měly. „Chtěly jsme překonat včerejší výsledek (20:0 – pozn. aut.), ale už to nebylo ono v zakončení. Chyběla síla a soustředění, proto jsme branky nevstřelily,“ našla nakonec důvody, proč se brankostroj zadrhl.

Proti Ruskám, Norkám a hlavně Slovenkám už to tak snadné nebude. „Očekávám, že na tom budou lépe technicky a rychlostně, ale věřím tomu, že to půjde bez problémů. Možná prvních pár střídání budeme vyjukané, ale potom se nastartujeme,“ věřila Ratajová.

Recept na úspěch je nicméně poměrně snadný. „Musíme hrát lépe do obrany, být kompaktní, pokračovat v těch dobrých věcech, nepolevit a půjde to,“ byla přesvědčená.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*