České florbalistky čeká vstup do světového šampionátu. Foto: Otakar Prášek
6. 2. 2015 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

To bylo drama! Češky porazily heroicky bojující Slovenky jen 3:2

 



České reprezentantky za sebou mají pořádnou šichtu. Ve třetím kvalifikačním utkání na MS ve Finsku málem proti Slovensku v Nitře ztratily body. Domácí tým, hnaný 1114 diváky, nakonec ale doplatil na nevyrovnanost jednotlivých formací. A Češky mohly zásluhou trefy Hany Koníčkové z 57. minuty slavit těsnou výhru 3:2.

Obraz zápasu byl konstantní: první slovenská formace, složená z 5 hráček z české extraligy, zatápěla před Hanou Ranochovou, zbylým 2 se dařilo držet obranný blok. V 5. minutě byla vyloučena Timea Patakyová, nicméně Radka Mládenková vytáhla ve slovenské brance 3 neuvěřitelné zákroky a skóre se neměnilo. První úspěšnou střelkyní utkání naopak byla na druhé straně Lucia Košturiaková.

Do 2. třetiny vstoupily Češky mnohem lépe a zásluhou Denisy Ratajové po zvládnuté rozehrávce vyrovnaly. Vzápětí ovšem vrátila vedení Slovenkám Katarína Klapitová. Zhruba v této době pak začali čeští trenéři nasazovat na elitní slovenskou formaci druhou českou pětku vedenou Adélou Bočanovou. Na chvíli to největší zbraň soupeřek otupilo a vyrovnat dokázala Jana Vojáčková. Nicméně do druhého klaksonu neproměnily vyložené šance ještě Denisa Ferenčíková a Zuzana Šponiarová.

Třetí třetina byla vrcholem federální bitvy. Postupem času se začal projevovat výkonnostní rozdíl mezi první a ostatními slovenskými formacemi, čehož Češky využívaly ke svému tlaku. Na obou stranách přišly také obrovské chyby v obranné fázi, ale jak Ferenčíková, tak Michaela Mlejnková tyto velké nabídky nevyužily.

Utkání nakonec rozhodla v čase 56:13 Koníčková, která si při standardní situaci dokázala odskočit od obránkyně a zamířit přesně. Slovenkám nepomohla ani následná power play. I tak ale Slovenky po nejvyrovnanějším federálním derby v historii odměnili fanoušci hromovým skandováním vestoje.

Výsledek:
Slovensko – Česko 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Košturiaková (K. Hudáková), 23. Klapitová (Ferenčíková) – 23. Ratajová (Urbánková), 29. Vojáčková (Mlejnková), 57. Koníčková (Z. Hubáčková). Střely na branku: 25:25. Rozhodčí: Hojbjerg, Skrubbeltrang (oba Dán.). Vyloučení: 2:0. Bez využití. Diváci: 1114. Nejlepší hráčky utkání: Radka Mládenková – Hana Ranochová.
Sestava Česka: Ranochová – Billá, Ratajová, Koníčková, Bachmaierová, Theimerová, Leierová, Čapková – Vojáčková, Mlejnková, Urbánková – Iveta Hyršlová, A. Bočanová, H. Sládečková – Enenkelová, Z. Hubáčková, Křížová – H. Lacková, Poláková. Trenéři: Miroslav Janovský, Lenka Bartošová a Dušan Dudešek.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*