7. 2. 2015 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Češky porazily Rusky 8:1, v defenzivě to ale nebylo ideální

 



Česká reprezentace žen vyhrála svůj předposlední zápas na kvalifikačním turnaji o účast na mistrovství světa ve Finsku nad Ruskem 8:1. Ač výsledek je jednoznačný, je třeba podotknout, že předvedená hra měla k ideálu daleko, o čemž svědčí také brzký oddechový čas, který si česká lavička vyžádala.

Začátek utkání nabídl zvláštní podívanou: Češky se snažily držet soupeřky na obranné polovině a rychle vstřelily dvě branky, nicméně otevíraly okna v defenzívě, ze kterých hrozila především Rodina. Miroslav Janovský tak sáhl k netradičnímu řešení a už v čase 5:36 si vyžádal oddechový čas.

Po něm ale bylo ještě hůře: nejprve se opět neprosadila Rodina, nicméně vzápětí se se štěstím prosadila Salakhova.

Až po obdržené brance se česká hra zkonsolidovala a do konce třetiny už Rusky příliš nehrozily, za to několikráte zastavily kombinaci naší reprezentace ve finální fázi, před přihrávkou do – většinou – odlehlé branky.

Druhou periodu utkání naše hráčky kontrolovaly a vstřelily tři branky, a to ještě nevyužily přesilovou hru Co se týče ruských útoků, tak ve 25. minutě zastavila hraničně Ratajová Prosvetovu, na samém konci pak neuspěla Bulbash.

Poslední část utkání byla poměrně mdlá. Ve 47. minutě uzavřela český střelecký účet Ratajová, k další brance už se Češky nedostaly, za to mohly inkasovat, v posledních pěti minutách totiž pustily Rusky do několika kontrů, se kterými si Ranochová poradila.

Výsledek:
Česko – Rusko 8:1 (4:1, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. a 13. Lacková (na obě Křížová), 6. Sládečková (Iveta Hyršlová), 14- Urbánková, 21. Mlejnková (Vojáčková), 23. Poláková, 40. A. Bočanová (Billá) a 47. Ratajová (Enenkelová) – 11. Salakhova
Střely na branku:32:12. Rozhodčí: Zorman, Župančič (oba Slovinsko). Vyloučení: 0:1 Bez využití. Diváci: 227. Nejlepší hráčky utkání: Eliška Křížová – Uliana Veselova.

Sestava Česka:
Horňáková (31. Ranochová) – Koníčková, Leierová, Ratajová, Billá, Čapková, Bachmaierová, Theimerová – Vojáčková, Mlejnková, Urbánková – Iveta Hyršlová, Z. Hubáčková, H. Sládečková – Lacková, Poláková, Křížová – Enenkelová a A. Bočanová.Trenéři: Miroslav Janovský, Lenka Bartošová a Dušan Dudešek.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*