7. 2. 2015 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Dostala jsem přesně takový gól, kterého jsem se bála, povzdechla si Horňáková

 



Kristýna Horňáková je třetí do party žen, ze které se zřejmě bude vybírat dvojice pro světový šampionát. Čerstvá švýcarská legionářka odchytala polovinu utkání proti Rusku, předtím pak celý zápas proti Velké Británii. Po zápase si stěžovala, že dostala přesně takový gól, jaký dostat nechtěla.

Po utkání proti Británii si chtěla hlavně zachytat. „Čekala jsem trochu více střel, zatím jsem tady chytala jen utkání proti Británii, ve kterém na mě šly, dle oficiálního zápisu dvě střely,“ popsala svá očekávání.

Nakonec se naplnily její obavy. „Bála jsem se, aby mně tam nespadl nějaký šílený gól, prostě přesně takový, jaký jsem přesně dostala,“ povzdechla si nad jedinou ruskou trefou.

Salakhova svým pokusem od mantinelu zaskočila snad každého v hale. „Nevím, čekala jsem, že to bude dále tahat ve směru za bránu, že vůbec nebude přihrávat, ale nějak to tam potom přijelo, trefilo mě to a odrazilo se to do brány,“ vrátila se k nešťastnému okamžiku.

Na klubové úrovni patří Bernu – Burgdorfu, pod vedením Radomíra Malečka. „V tuto chvíli ano, němčinu ještě moc neovládám, takže je to pro mě výhoda,“ pochvaluje si přítomnost bývalého hráče ostravského FBC. „Snažím se, něco už německy umím, takže se nějak spolu bavíme,“ dodala ještě na konto jazyka.

Týmu se zatím daří nad očekávání a bojuje o play off, které si ve Švýcarsku zahrají nejlepší čtyři celky. „Zatím jsem za to ráda, ještě nás čeká pár důležitých zápasů, doufám, že to zvládneme a půjdeme do play off,“ přeje si. Má totiž odvážný cíl. „Mým cílem je zachytat si Superfinále ve Švýcarsku, což nevím, jestli bude letos reálné, ale bylo by to krásné,“ na chvíli se zasní.

Případný týmový úspěch by ji mohl dopomoci k místence na světový šampionát. „Jsme tři a uvidí se, musím se o to poprat, dělat nějaké běhání, posilování, makat na sobě a zlepšovat se,“ ví Kristýna Horňáková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*