8. 2. 2015 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Charlotte Holt: Nemáme tak silný tým, ale chceme proti vám zahrát dobrý zápas

 



Norsko je zatím mírným zklamáním kvalifikační skupiny Evropa 3, které se v Nitře účastní také české florbalistky. Účast na šampionátu už má sice zajištěnou, nicméně po úvodní prohře se Slovenskem porazily Norky Rusky brankou až čtyři sekundy před závěrečnou sirénou. Podle brankářky Charlotte Holt je to dáno menší generační obměnou, která v týmu nastala.

Nový kvalifikační formát se zkušené brankářce líbí. „Je dobře, že se více zemí zapojuje do florbalového dění, rovněž také samotný šampionát bude obtížnější pro ty lepší týmy,“ myslí si florbalistka, která se mistrovství účastnila už dvakrát. „Myslím si, že třeba Slovensko udělalo obrovský posun a proti nám hráli opravdu dobře, zasloužilo si vyhrát,“ přidala se do řad gratulantů výběru trenérů Jaroslava Markse a Martina Řeháka.

Pro brankáře to ale také znamená zápasy, ve kterých si připíše třeba jenom jeden zákrok za třetinu. „Je to právě mnohem těžší, protože poměrně snadno ztratíš koncentraci a osobně, věřím, že stejně jako většina brankářů, mám ráda zápasy, kde mám co dělat v průběhu celé třetiny,“ porovnává.

Určitý norský pokles konkurenceschopnosti chápe. „Neměli jsme tolik společných akcí, máme pár nových hráček, které zatím nemají tolik zkušeností a – čistě podle mého názoru – si asi nikdo nemyslel, že se okamžitě dostanou na výkonnost hráček, které odešly,“ podělila se o názor.

Domácí soutěž totiž hráčky prý ideálně nepřipraví. „V Norsku nemáme neznáme takové zápasy, které se hrají v rychlosti, pak samozřejmě máme hráčky, které působí ve Švédsku, ty takové – tvrdší a rychlejší – zápasy hrají,“ porovnává brankářka, která sama působí v Karlstadu.

Do utkání proti Česku půjde tým s čistou hlavou. „Doufám, že především dostanu šanci chytat, ale nemáme co ztratit, viděli jsme, jak proti Česku hrálo Slovensko, takže uvidíme,“ nechá se překvapit.

Mohla by být pro Norky motivace vyrovnat se Slovenkám, které odehrály s Českem výborné utkání? „Jo, upřímně si to myslím, doufám, že odehrajeme dobrý zápas, prohráli jsme naposledy na mistrovství světa a věřím, že tentokrát to bude pro Češky obtížné utkání,“ zakončila 186 centimetrů vysoká brankářka.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*