8. 2. 2015 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Češky zdolaly nepříjemné Norky 5:3 a vyhrály kvalifikační skupinu

 



České florbalistky úspěšně zakončily své kvalifikační působení a připsaly si pátou výhru, když houževnaté Norky porazily 5:3, přičemž v utkání prohrávaly už 0:2. Dvěma góly se blýskla Adéla Bočanová, v naší hře se opět projevoval prvek nepřesností v obranné fázi.

První minuty zápasy vypadaly z českého pohledu velice dobře, obrana působila kompaktně a hra se odehrávala především před brankářkou Charlotte Holt. Nicméně, poté Norky přidaly, vynutily si faul Ratajové a z následné přesilovky vstřelila branku Naess.

Povzbuzené seveřanky převzaly na chvíli otěže utkání a těžily z toho druhou brankou. Češky se vzpamatovaly až při vyloučení Knudsen, kdy Adéla Bočanová samostatně a gólově vyřešila situaci 2 na 1.

Norky předvedly také poměrně ostrý vstup do druhé periody, avšak poté jakoby uvadly a byly to české hráčky, kdo diktoval tempo hry. Na přelomu poloviny utkání tohoto faktu využila Vojáčková, vzápětí předvedla výborné zakončení individuální akce Křížová a ještě hezčí byla gólová kombinace, na jejímž konci stála Veronika Enenkelová.

Třetí perioda nejprve přinesla druhou branku Adély Bočanové, zhruba v polovině periody se poměrně dlouho stálo, protože se k zemi sesunula s krvavým zraněním v obličeji Sandra Vika.

Po tomto zranění elitní norské hráčky se Norky, které do té doby byly pasivnějším celkem probraly a dokázaly ještě zkorigovat na konečný 3:5, když se prosadila Lina Hagestande.

Výsledek:
Česko – Norsko 5:3 (1:2, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky:
18. A. Bočanová, 31. Vojáčková (Koníčková), 34. Křížová (Leierová), 39. Enenkelová (Křížová), 50. A. Bočanová (Billá) – 11. Oiseth (Langaker), 15. Naess (Vika), 55. Hagestande (Hall). Střely na branku: 27:17. Rozhodčí: Rannikko, Suhonen (oba Fin.). Vyloučení: 1:2. Využití: 1:1. Diváci: 236. Nejlepší hráčky utkání: Adéla Bočanová – Charlotte Holt.
Sestava: Horňáková – Koníčková, Bachmaierová, Ratajová, Billá, Čapková, Leierová, Theimerová – Enenkelová, Z. Hubáčková, Urbánková – Iveta Hyršlová, A. Bočanová, H. Sládečková – H. Lacková, Poláková, Křížová – Vojáčková, Mlejnková. Trenéři: Miroslav Janovský, Lenka Bartošová a Dušan Dudešek.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*