Bohemians - Tatran, foto: Šimon Jiráček Bohemians - Tatran, foto: Šimon Jiráček
10. 2. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Utne Jakoubek famózní sérii „svých“ Bohemians?

 



V úterní předehrávce 20. kola se utkají, alespoň podle aktuální pozice v tabulce, dva v současnosti nejlepší pražské týmy. Aby střešovický Tatran navýšil náskok v čele tabulky, bude muset ukončit bodovou sérii Bohemians.

Útok na elitní čtyřku, který zelenobílí před začátkem sezony vyhlásili, vypadal dlouho jako sci-fi. Ve svátečním utkání 28. 10. vybouchla Bohemka ve Vítkovicích (3:10) a tři dny předtím přišla o trenéra Michala Jedličku, který za vulgární urážky rozhodčích obdržel v součtu s dřívějším podmínečně odloženým trestem zákaz činnosti na 5 měsíců.

Klokani měli ze sedmi zápasů na kontě pouhé 4 body a mířili do nepopulárního play down. V dalším kole ovšem ve strhujícím zápase senzačně porazili Chodov na jeho hřišti 8:7 a rozjeli úžasnou bodovou sérii.

Mladý tým, jehož vedení během zápasů převzal trenér juniorky Roman Kieler a Jedličkův hrající asistent Marek Chlumský, od debaklu ve Vítkovicích bodoval 11x v řadě! Hráče z Děkanky během jejich úspěšné šňůry přetlačil v prodloužení pouze Chodov v čele s nezastavitelným Patrikem Dóžou, ve zbylých utkáních už Klokani nenechali soupeřům ani jeden bod (!).

I díky tříbodovým výhrám nad Vítkovicemi a Boleslaví tak Bohemians své rivaly z Jižního Města v tabulce přeskočili a jsou na vysněném 4. místě. A proti Tatranu budou chtít zkompletovat letošní sbírku skalpů soupeřů z TOP 4.

Kromě úderné první lajny ve složení Martin Šimek – Bagin – Šárka s obrannou dvojicí Kisugite – Čihák se skvěle prezentuje i zázračný mladík Patrik Kieler, jemuž zdatně sekunduje jeho vrstevník Radek Mandík.

Tatran se právě výhrou v 1. kole proti Klokanům odrazil k úspěšné základní části. Po suverénním úvodu se ani střešovičtí nevyhnuli několika zaváháním, i tak ale mají v čele tabulky náskok 3 bodů na druhou Boleslav.

Jiří Jakoubek v dresu Bohemians

Jiří Jakoubek v dresu Bohemians

 

Zvláštní náboj bude mít zápas pro trenéra Tatranu Jiřího Jakoubka, který v týmu Klokanů prožil hráčskou kariéru i první vrcholovou trenérskou zkušenost. Podobně jsou na tom ale i někteří Jakoubkovi svěřenci – v zelenobílém začínal matador Martin Richter, mezi Klokany florbalově vyrostl i mladý Tomáš Nushart, část kariéry pak strávili v jejich bráně Michal Rebro i Tomáš Kafka.

Přeruší Jiří Jakoubek famózní sérii Bohemians, nebo Klokani zkomplikují svého bývalému spoluhráči a kouči cestu za vítězstvím v základní části? Pikantní souboj začíná v 20:00 na Podvinném mlýně.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*