10. 2. 2015 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Očekává se, že budu střílet branky, je to moje role, říká Tereza Urbánková

 



Terezu Urbánkovou zastihl kvalifikační turnaj o účast na mistrovství světa žen ve skvělé formě. Vytáhlá útočnice potvrdila svůj instinkt střelkyně a konta soupeřek zatížila celkem dvanácti brankami. V rozhovoru po skončení kvalifikace prozradila, že je ráda, že splnila svou roli, ale věděla, že výkon týmu nebyl ideální.

Vůbec poprvé musely o účast na šampionátu bojovat také elitní týmy. „Nevím, jak moc dobrý nápad to je pro slabší týmy, silnější si v takových zápasech mohou vyzkoušet různé kombinace, které se naučily,“ hodnotila nový systém, který proti sobě postavil Davidy a Goliáše. „Asi to špatný nápad není, uvidíme, jak se tento nápad osvědčí v příštích letech, zatím je nevyzkoušený,“ nechtěla vyřknout svůj finální ortel.

Elitní týmy tak jeden den potkaly soupeře, proti kterému téměř nemusely bránit a za pár hodin je naopak mohla čekat nepoměrně tvrdší bitva. „Bylo to pro nás velmi těžké, myslím si, že ze začátku nám to dělalo velké problémy, protože jsme odehrály dva opravdu snadné zápasy, kdy jsme byly nastěhované na útočné polovině a jenom střílely ze všech pozic a nemusely jsme tolik bránit,“ říká Tereza Urbánková.

Nicméně, už proti Italkám bylo vidět, že obrana nepracuje ideálně. „Italky měly ve vzájemném zápase několik rychlých protiútoků, které jsme odbránily špatně, takže je třeba se na to podívat,“ věděla zkušená útočnice, která kromě Chodova prošla také Herbadentem a Vítkovicemi.

Jedná se prý o dlouhodobý český problém. „Tohle totiž všeobecně neumíme, nejsme na to zvyklé ani z extraligy, takhle útočit a pak se najednou vrátit, musíme se na to příště více soustředit,“ rekapituluje dvojnásobná účastnice světového šampionátu žen.

Češky tak nepotvrdily výborný obranný výkon z listopadového turnaje EuroFloorball Tour. „To je pravda, od Euro Floorball Tour, kde jsme ukázaly, že obranu máme vypilovanou, jsme se neviděly, takže ano, nepovedlo se nám na to navázat, ač si myslím, že postupem času se naše obrana zlepšovala,“ zhodnotila defenzívu.

Hlavním cílem turnaje ale bylo vypilovat rozehrávku, což prozradil už právě po listopadovém turnaji sám hlavní trenér Miroslav Janovský. „Snažily jsme se plnit pokyny, uvidíme, co nám řeknou trenéři dle videa, myslím si, že to nebylo úplně špatné, ale je co zlepšit,“ řekla Urbánková k zakládání útočných akcí.

Sama podala výborný výkon, proti Italkám se trefila hned sedmkrát. „Byla jsem docela překvapená, na druhou stranu jsem si věřila, byl tam prostor a padalo to tam, na co jsem šáhla, to se podařilo,“ libovala si. „Jestli si dobře pamatuji, tak brankářka byla docela maličká, tudíž byl nahoře prostor,“ hledala důvody svého střeleckého představení.

Z Nitry si tak nakonec odvezla střelecký průměr přes dvě branky na utkání. „Myslím si, že se mně v tomto ročníku docela střelecky daří, do každého utkání jdu s tím, že chci dát nějaké branky, protože je to moje role a očekává se to ode mě,“ uvědomuje si svou roli. „Věřím, že si to přenesu do dresu Chodova, hlavně teď, když se blíží play off,“ zakončila Tereza Urbánková.

Foto: Flickr IFF


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*