Martin Řehák (druhý zepředu) říká, že turnaj je letos o level výše. Foto: Flickr IFF
12. 2. 2015 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Skončit do šestého místa by byl fantastický úspěch, myslí si kouč Slovenek Marks

 



Slovenská ženská reprezentace potvrdila na kvalifikačním turnaji o účast na světovém šampionátu stoupající křivku výkonů a pod vedením trenérského tria Marks – Řehák – Cvanciger ukázala, že během pár měsíců udělala další krok směrem vzhůru. Jaroslav Marks v rozhovoru pojmenoval, na čem musí hráčky zapracovat a řekl, že skončit na mistrovství do šestého místa by bylo fantastickým úspěchem.

Slovenky odehrály povedený turnaj, poprvé porazily Norky a Češkám nadělaly velké problémy. „Po herní stránce jsme ukázali, že na to máme, že máme kvalitní hráčky, kterých zatím není dostatečný počet k tomu, abychom konkurovali více,“ hodnotil předvedenou hru Jaroslav Marks.

V superlativech se hovořilo především o první formaci, ve které Ferencová s Klapitovou jistily Michaelu Šponiarovou, Ferenčíkovou a Košturiakovou. „První pětka zaslouží absolutorium, druhá pětka by potřebovala možná malinko pozměnit sestavu a ještě doplnit hráčky do třetí pětky, ale turnaj ukázal, že jsme schopni konkurovat elitním celkům,“ pochvaloval si hlavní trenér Slovenek.

Po takovém vystoupení se těžko hledají nějaké chyby. „Vždy je s čím být nespokojen, vždy nastanou momenty, které by se neměly stát, především špatné přihrávky, špatně zahraná situace, individuální chyby, ale celá kvalifikace pro nás dopadla úspěšně,“ říká muž, který s českými juniory získal vůbec první medaili pro náš florbal.

Už má jasno o tom, na čem bude třeba během zbývajících deseti měsíců zapracovat. „V první řadě budeme pracovat na kondici, poté na rychlosti a dynamice pohybu,“ vypíchl hlavní cíle. „Máme na to dostatek času, takže vypracujeme individuální plány tak, aby hráčky následně zrychlily na prvních třech metrech,“ popisuje.

Slovenky by mohly vyjet k přípravným utkáním do Švédska. „V průběhu prázdnin máme v plánu delší herní soustředění s větším množstvím zápasů, uvidíme, jak se nám jej podaří naplánovat a připravit hráčky tak, aby na šampionátu byly ještě lepší,“ plánuje český stratég.

Po tak povedeném představení může tým směle pomýšlet na vysoké mety. „Myslím si, že kdybychom se umístili do šestého místa, tak by to byl fantastický úspěch,“ usměje se Jaroslav Marks. „Tým má perspektivu, vždyť nejstarší hráčce je 24 let a hraje v něm nějakých šest, sedm juniorek,“ hodnotí kádr.

Není tak divu, že s týmem má plány v delším časovém horizontu. „Měl by být – v uvozovkách – hotový na domácím šampionátu v roce 2017, kde očekávám, že by měl nastat jeho vrchol,“ věří hlavní trenér v domácí vyvrcholení cesty, po které vede slovenské ženy.

Foto: SZFB


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*