Martin Beneš
12. 2. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Sparta se přiblížila k play off, Buldoky vychytal Beneš

 



Pražská Sparta ani tři kola před koncem základní části nemá jisté play off, v důležitém souboji s brněnskými Buldoky se k němu ale výrazně přiblížila. V předehrávce 19. kola zvítězil tým trenéra Jaroslava Berky 4:3 na nájezdy a připsal si do tabulky cenné dva body.

Brnu se podařilo proměnit hned první větší příležitost, do vedení dostal svůj tým po pěkně sehrané přesilovce Petr Kadlec. Jenže obrat darovali Buldoci domácím hodně lacino. Sparta otočila skóre během 32 sekund. Nejdříve po rychlém kontru zakončoval přesně Vrána, vzápětí Brno prováhalo rozehrávku volného úderu a namísto ohrožení branky Sparty lovil míček ze své sítě opět Kejík.

Hosté měli více ze hry, drželi míček na holích a ještě do konce třetiny stihli vyrovnat po Juhaňákově ráně z první. Do vedení vrátil hosty v přesilovce Bauer. Sparťané v utkání netradičně roztrhli údernou první formaci, aby rozložili ofenzivní sílu do dvou silnějších útoků, nakonec se ale radovali díky přesilovce. Deset minut před koncem Marvánek vyrovnal na 3:3 a poslal zápas do prodloužení.

V něm gól nepadl a o vítězi tak museli rozhodnout samostatné nájezdy. V nich kralovali oba brankáři. Domácí Martin Beneš ani brněnský žolík Filip Kühn v úvodních třech sériích míček za svá záda nepustili. Zatímco sparťanský gólman byl úspěšný i napočtvrté proti Juhaňákovi, se střídajícím strážcem branky Buldoků si Časar poradil a vystřelil svému týmu bonusový bod.


Autor: Tomáš Rambousek, Dominik Hrubý



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*