Pardubická radost Pardubická radost
14. 2. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Pardubice vyloupily Tatran! Bohemians pokračují v krasojízdě

 



Tatran nezvládl ani druhé utkání v tomto týdnu a podlehl Pardubicím v prodloužení. Střešovice se tak staly jediným týmem, který dnes neuspěl na domácí půdě. Pátý zápas v řadě vyhráli Bohemians. Ostravě nadělili sedm branek a na čelo tabulky ztrácejí pouhé tři body!

Střešovičtí nevstoupili do utkání 19. kola vůbec dobře a brzy prohrávali už 1:4. Pardubice skutečně působily nebezpečně a v prvních dvou třetinách to byl Tatran, který musel dotahovat náskok soupeře.

Třetí část ovšem patřila domácím. Postupně se trefili Natov, Ullmann a Riebauer a Tatran rázem vedl 7:6. Hosté bojující o postup do play off se však nevzdali. Hrdinou závěrečných minut se stal pardubický tahoun Martin Zozulák. Nejprve v 54. minutě vyrovnal a v prodloužení vystřelil hostům druhý bod.

Pardubice tak obraly Tatran o cenné body, které mu budou chybět v cestě za vítězstvím základní části. Na rozdíl jediného bodu se na první místo dotáhla druhá Boleslav. Středočeši si připsali vysokou výhru a do sítě Otrokovic nasázeli devět branek.

Nutno však dodat, že Panthers dvě třetiny drželi nadějný výsledek, pak však hráčům předposledního celku tabulky došel dech a domácí střelci se činili. Ve třetí třetině nastříleli za záda Radovana Michajloviče pět branek a definitivně rozhodli o osudu utkání.

Na čelo tabulky se dotahují také třetí Vítkovice a čtvrtí Bohemians. Vítkovičtí na domácí půdě zdolali poslední Vinohrady 5:2. Povedený výkon však tentokráte nepředvedli. Vinohradští dokonce po první části vedli, Vítkovice však překvapení nedopustily a utkání zvrátily ve svůj prospěch.

Bohemians natáhli svou vítěznou sérii na pět zápasů, alespoň bod si připsali dokonce podvanácté v řadě! Výhru nad Ostravou, která tak nejspíše přišla o naději na postup do play off, režíroval Martin Šimek. Mladý útočník si připsal tři gólové nahrávky a „klokani“ i díky němu zdolali Ostravu 7:4.

Tři body si z domácích týmů připsal také Chodov. Celek z Jižního Města nadělil trápícímu se Liberci devět branek a osamostatnil se na páté příčce. Chodovští ztrácejí na čtvrtou pozici šest bodů, sami však mají na šesté Bulldogs čtyřbodový náskok a na pátém místě už nejspíše zůstanou. Hattrickem přispěl k vysoké výhře David Bouša, čtyři body zaznamenal Tom Ondrušek.

Výsledky 19. kola extraligy:

TATRAN – PARDUBICE 7:8P
BOHEMIANS – OSTRAVA 7:4
VÍTKOVICE – VINOHRADY 5:2
CHODOV – LIBEREC 9:3
MLADÁ BOLESLAV – OTROKOVICE 9:4
SPARTA – BRNO 4:3N


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*