Hráčky FBC Ostrava si po loňské baráži zahrají play off. Foto: fbcostrava.cz
15. 2. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

ELITE ještě žije, FBC Ostrava totiž prohrálo doma se Židenicemi

 



Naděje ELITE na postup do play off ještě úplně nezhasly. FBC Ostrava totiž doma podlehlo Židenicím a oba kluby tak nadále dělí 5 bodů. Do konce základní části jim však zbývají odehrát poslední 2 zápasy. A pražský tým by pro postup musel vyhrát na půdě úřadujících mistryň z Vítkovic. Jeho včerejší duel proti Chodovu, který prohrál o 8 branek, naznačil, že to bude tuze složitý úkol. Ani Sládečková a spol. však na hřišti nováčka z Jičína zrovna neoslnily a byly rády za nejtěsnější vítězství.

Z něj se v ČPP Aréně těšily i Brňanky, které v závěru zápasu zachránila tyčka a několikrát i gólmanka Nikola Příleská. Kouč poražených Jakub Robenek vinil z prohry především výkon v prostřední části, jíž jeho tým ztratil 1:3. „Prospaná 2. třetina nás stála body. Mohlo být hotovo, takhle musíme jet do Prahy pro body,“ komentoval ztrátu, po níž jeho tým může získat vlastním přičiněním místo v elitní osmičce, pokud bude bodovat na Bohemians nebo s Herbadentem.

Čili spíš bude spoléhat na to, že se ELITE nepovede senzace proti Vítkovicím. Proti Chodovu to pro uchazeče o play off vypadalo nadějně možná do stavu 3:6, pak následovaly 3 rychlé trefy favorita během dvou a půl minuty a bylo rozhodnuto. „Bohužel a opětovně naše velká marodka nám nedovolila se pořádně poprat o výsledek. Soupeř nás přehrával, byl rychlejší s míčkem a lepší v koncovce,“ konstatoval trenér Stanislav Richter. Hattrickem a přihrávkou se v dresu Chodova, který překonal hranici 200 vstřelených branek, zaskvěla Zuzana Tučková, 4 body (2+2) si připsala i Anet Jarolímová.

V tabulce produktivity se mohla vrátit do čela, ale to by proti Vinohradům nesměla excelovat liberecká Michaela Mlejnková. Ta střílela, Klára Leierová jí nabíjela a zápas obě zakončily se 7 body na kontě. První nasázela 5 branek, druhá 3. Celkem 3 asistencemi se ukázala i hrající trenérka SKV Magdalena Kotíková.

Na rozdíl od kanonád Chodova a Liberce se Vítkovice musely spokojit s hubeným výsledkem. V Jičíně si na bitvy s bývalým městským rivalem vzpomněla Karin Vavrečková – bývalá kapitánka FBC Ostrava v 58. minutě svou 2. trefou v duelu vyrovnala na 3:3 a schylovalo se k senzaci. Tu mohla završit někdejší kanonýrka ostravského FBC Gabriela Žůrková, jenže v jasné šanci ztroskotala na Lence Kubíčkové a z protiútoku rozhodla Zuzana Halfarová. To však kouče šampionek Jiřího Veleckého nemohlo uspokojit. „Celkově jsme podali špatný výkon, nehodný našeho jména a snad asi i namyšlený, za což jsme málem byli potrestáni,“ uvedl.

Vedoucí příčku si pohlídal Herbadent, i když Tatranu nastřílel „jen“ 6 gólů. Pod polovinu z nich se podepsala juniorka Lucie Primusová (2+1), pro níž to přitom byla v ženské extralize premiéra. Stejným výsledkem (6:1) uspěly hráčky Bohemians v Olomouci. Domácí kouč Pavel Hausner byl ze zápasu hodně roztrpčený. „Dvě třetiny jsme byli jako v kině, kdy jsme sledovali, jak Bohemka hraje florbal. Nasazení dvě třetiny nula. Backchecking nula. Je třeba se zamyslet, jinak to nepůjde,“ vzhlížel už k play off.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*