Hráčky FBC Ostrava si po loňské baráži zahrají play off. Foto: fbcostrava.cz
22. 2. 2015 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Ostrava jde do play off, Vítkovice totiž ELITE nadělily desítku

 



Florbalistky Ostravy si po loňské účasti v baráži zahrají play off. Na půdě Bohemians sice prohrály, avšak mohly se spolehnout na pomoc rivalek z Vítkovic, které daly zapomenout na utrápený výkon z Jičína a na domácí půdě rozstřílely ELITE 10:0. Prvenství v základní části si v Olomouci bezpečně pohlídal Herbadent.

Program zápasů začal utkáním Jičína s Libercem. Domácí FBK určitě chtělo navázat na povedené utkání s Vítkovicemi, jenže narazily na Michaelu Mlejnkovou. Příměr platí doslova, protože vzrůstem malá útočnice předvedla další velké představení a ziskem sedmi bodů se výrazně přiblížila zisku prvenství v kanadském bodování. Liberec si připsal vítězství 9:3. „Po dobrém utkání s Vítkovicemi jsme si mysleli, že už to půjde samo, ale naše nekoncentrovanost a rozlítanost v první třetině nás stála utkání,“ lakonicky hodnotil kouč Jičína Pokorný.

Chodov si totiž také zastřílel, poměrem 13:0 porazil Vinohrady, jenže nebyla to Anet Jarolímová, kdo na sebe strhl největší pozornost. Hned šesti body za 3 branky a tři nahrávky si totiž zapsala Nikola Kuchařová. Jarolímová tak na Mlejnkovou ztrácí dva body. „Zápas jsme měli pod kontrolou, i když jsme museli hráčky zpočátku nutit do tempa,“ hodnotila trenérka Chodova Michaela Marešová.

Nejen poslední zápas základní části, ale také první kolo play down odehrají Vinohrady proti ELITE. Pražský celek totiž prohrál na půdě Vítkovic jednoznačně 0:10, a tak jeho šance na postup definitivně zhasla, ač florbalistky Ostravy podlehly Bohemians. „Utkání jsme nezvládli, Vítkovice byly lepší ve všech stránkách hry, byly aktivnější a více na balónku,“ uvedl prezident ELITE Stanislav Richter, jehož tým se do bojů o medaile nepodívá po čtyřech letech.

Kouče Vítkovic Jiřího Veleckého, kterého při koučinku z taktických důvodů nahradil Jaromír Veselý, potěšila hattrickem slovenská střelykně Michaela Šponiarová.

Přitom ELITE šanci mělo, o což se hned čtyřmi brankami zasloužila jeho bývalá kapitánka Lucie Veselá, dnes hající barvy Bohemians. Klokanky tak především díky ní porazily Ostravu 7:4, ač Ostravanky podaly bojovný výkon a ještě v čase 55:47 to bylo o jedinou branku. „Jsou utkání, která se musí zlomit bojovností a vůlí, my jsme to nakonec ve třetí třetině našli, což nám pomohlo utkání vyhrát,“ ulevilo se vítěznému Michalu Matouškovi.

Druhý moravský výjezd do Prahy dopadl ze severního pohledu úspěšněji, když Židenice porazily 6:2 Tatran. Brňanky sice prohrály první třetinu, ale dvě další vyhrály celkově 5:0, když si hattrick připsala Andrea Dernerová. Zajímavostí je, že Tatran dokázal z devíti střel na branku vytěžit dvě branky. „Se zápasem jsem spokojený, vyzkoušeli jsme si to, co jsme chtěli a je vidět, že to funguje,“ říkal kouč Židenic Martin Hájek.

Ve vůbec posledním utkání si Herbadent bezpečně dokráčel pro prvenství v základní části a tím také nejvýhodnější pozici při volbě soupeřů, když porazil 7:1 Olomouc. Tři branky vstřelila Dominika Steinbachová, jedinou úspěšnou střelkyní hostí byla Jana Janošová a pětiminutovým trestem utkání okořenila Barbora Sádková. „O něco lepší výkon než v minulém utkání proti Tatranu, nicméně s nasazením na 40% rozhodně nemůžeme být spokojeny,“ zlobila se trenérka vítězek Karolína Šatalíková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Michelin napsal:

    K odstavci o utkání s Herbadentem: Pětiminutový trest si odseděla Barbora Sádkova, a jedinou střelkyni hostí byla Jana Janošov, vy tam máte domácích!

Napsat komentář

*