3. 4. 2011 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Krásné finále: strhující zápas, nasazení na maximum a druhá výhra Herbadentu

 



Druhý zápas o titul, to bylo finále extraligy se vším všudy. Bleskové akce a nádherné góly. Ďábelské tempo a útoky z jedné strany na druhou. Bitva do poslední vteřiny. Maximum nasazení z obou stran. Herbadent v úchvatném utkání udolal Bohemians 4:2 a k obhajobě titulu mu už chybí jediná výhra.
Byl to možná nejhezčí finálový duel za poslední roky. Bohemians poprvé ve dvouletém zápolení o titul nedali jako první gól, ale nepříznivý stav je nepoložil, spíš je vyburcoval k daleko větší snaze. „Měly jsme na to dneska vyhrát. Nasazení od nás bylo podle mě mnohem lepší než jejich, oni už to berou jako automatiku,“ mínila útočnice FbŠ Andrea Kohutová.

Téměř polovinu zápasu byl stav 0:0, jen Anet Jarolímová zazvonila na tyčku a Magdalena Kotíková zase trefila břevno. Až ve 29. minutě se z brejku trefila Lucia Košturiaková, načež podobně vzápětí odpověděla plachtící střelou Jana Vojáčková.

Jako by neděle byla souzená hráčkám s příjmením od písmene K. Za Herbadent si všech osm bodů rozdělilo kvarteto Košturiaková, Klímová, Krupnová a Kotíková, která do prázdné branky zakončila parádní akci na jeden dotek, když míček pádil z čepele na čepel přes dvě třetiny hřiště.

Excelentní trefou se blýskla také Kohutová, jež střelou z otočky trefila čistý horní roh. Zvolila až záhadně snadné řešení s ohledem na to, jak složitou cestu její tým ke gólu hledá. „Kolikrát se bojíme střílet a děláme kličky, pohyby navíc. Přitom je to takhle jednoduché. Nevím, jestli máme blok ze soupeře… Jako Slavie ze Sparty ve fotbale,“ usmála se.

Jenomže herní rozdíl se už pomalu smazává. „FbŠ hraje chytře, dobře. Zápasy budou rozhodovat i maličkosti. Letos je to rozhodně důstojné finále,“ vyzdvihla trenérka Markéta Šteglová.

Podle pamětnice někdejších bitev Liberce s Tatranem Magdaleny Kotíkové má pořád toto klání do legendárních sérií daleko. „Tam to bylo úplně jinak vyhrocené, rivalita panovala celou sezonu. My jsme navíc nepostupovaly s Libercem z 1. místa jako suverén,“ připomněla.

Každopádně přivítala, že ze sebe musel její tým vydat maximum. „Pocit z výhry je pak příjemnější, než když soupeře smázneme 10:0. To je můj názor, ráda hraju vypjatější zápasy,“ uvedla.

Další bitvu může zažít už příští sobotu…

Herbadent SJM Praha 11 – FbŠ ROPRO Bohemians 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 29. Košturiaková (Klímová), 35. Krupnová (Klímová), 38. Košturiaková (Krupnová), 47. Kotíková (Košturiaková) – 30. Vojáčková (Szotkowská), 51. Kohutová. Střely na branku: 28:14. Rozhodčí: Martin a Ondřej Sýkorovi. Bez vyloučení. Diváci: 72. Stav série: 2:0.

Herbadent: Suková – Krupnová (25.-51. K. Kalecká), M. Kalecká, Billá, Čapková – Košturiaková, Kotíková, Klímová – Urbánková, Jarolímová, D. Šteglová –– od 11. navíc Skořepová, od 25.-51. navíc Krupnová. Trenéři: M. Šteglová, Klein, Šatalíková.

Bohemians: Horňáková – Šimáčková, Zlámalová, Theodosisová, Polenská, 1.-18. a 21.-60. Černá – Hyršlová, A. Bočanová, K. Bočanová – Szotkowská, Satýnková (18.-20. Černá), Vojáčková – Kohutová, Jelínková, Vojnarová, od 58. navíc Čiháková. Trenéři: Doubrava a Krise.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*