Bulldogs Brno Bulldogs Brno
1. 3. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Brno překvapilo Tatran, kanadské bodování ovládl Ondrušek

 



Tatran nezažil zrovna vyvedený závěr základní části. Z posledních čtyř zápasů vyhrál jen jednou a nakonec o vlas udržel druhou příčku. Ve 22. kole si na Střešovice vyšlápli brněnští Bulldogs, kteří díky hattricku Mendreka zdolali favorita 6:5. To Chodov doma překvapení nepřipustil. Otrokovice deklasoval osmi ranami a Tom Ondrušek, který v utkání zaznamenal tři body, si pojistil vítězství v kanadském bodování.

BRNO – TATRAN 6:5

Brno nezačalo duel s Tatranem vůbec dobře a už v deváté minutě prohrávalo 0:2. O obě dvě úvodní trefy se postaral střešovický kanonýr Marek Vávra. Pro další vývoj utkání byl důležitý první gól domácích, který padl v přesilovce. Svůj střelecký koncert v 18. minutě načal Jakub Mendrek.

Domácí tým tlačili diváci. Přes 500 diváků se v úvodu druhé části mohlo radovat, Bulldogs totiž opět udeřili v přesilovkách. Nejprve srovnal druhým gólem Mendrek a po něm přidal třetí branku domácích Jakůbek. Tatran měl ve zbytku druhé části více ze hry a do druhé přestávky ještě stihl vyrovnat.

Zatímco Bulldogs byli v přesilovkách stoprocentní, Tatran v nich vyhořel. Na přelomu druhé a třetí třetiny početní výhodu nevyužil a Brno navýšilo své vedení. V rozmezí necelé minuty nasázeli svěřenci Jana Kadlece do sítě soupeře dva góly a Mendrek zkompletoval hattrick.

Tatran se vzápětí dostal na dostřel, měl výhodu další přesilovky, ale ta opět zůstala nevyužita. Bulldogs tedy odskočili na rozdíl dvou branek, a i přes další snižující trefu hostů své vedení s vypětím všech sil uhájili. Brno si tak těsně před startem play off zvedlo sebevědomí.

CHODOV – OTROKOVICE 8:3

Hned ve 3. minutě utkání s Otrokovicemi se svou typickou střelou tahem prosadil Ondrušek a zajistil si vítězství v kanadském bodování základní části. Stejně se trefil i Chmelíček a když se z dorážky prosadil i Tomáš Vávra, šli domácí na přestávku s třígólovým vedením.

Otrokovice strávili většinu prvního dějství v hlubokém obranném bloku na vlastní polovině. Ve druhé třetině ovšem vystrčili růžky a vyplatilo se. Sovják nejdříve mířil nad, o pár minut později však po nabídce Michala Nagyho tečoval přesně a nastartoval Otrokovické vzepětí. Parádní střela Kostky a neméně vydařená klička Bližňáka přinesli hostům vyrovnání.

O vítězství domácích rozhodl fenomenální Patrik Dóža. Nejdříve slavil úspěch se svým důrazem před brankou a poté díky skvělým přihrávkám Pražáka a Ondruška dovršil hattrick. Chodov si pak své vedení pohlídal. Na pojistku Strachoty navázal Běhavý, jemuž asistoval Vojitěch Procházka, který se do sestavy Chodova navrátil po neuvěřitelných dvou letech! Svěřenci Davida Podhráského tak ve víceméně tréninkovém zápase zvítězili 8:3.

Ostatní výsledky 22. kola:

SPARTA – BOHEMIANS 4:1
MLADÁ BOLESLAV – VÍTKOVICE 10:6
PARDUBICE – OSTRAVA 4:7
VINOHRADY – LIBEREC 5:6 po prodl.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*