Pohled na zaplněné tribuny při utkání Olomouce s Tatranem. Foto: Stanislav Heloňa - denik.cz
3. 3. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Olomouc = 733! Diváky závidí i extraliga mužů. O rekordu to nebylo, říká šéf klubu

 



Olomoucké FBS dokázalo nevídanou věc. Duel posledního kola s Tatranem, ve kterém už ani jednomu celku z hlediska pořadí o nic nešlo, proměnilo v propagaci florbalu na Střední Moravě a světe div se, na utkání se dostavilo 733 diváků, což znamenalo překonání diváckého rekordu v základní části extraligy žen, který dosud drželo „Vypečené derby“, tedy utkání Chodova s Herbadentem.

Přitom překonat rekord nebylo záměrem celé akce. „Primárně nám nešlo o to, překonat divácký rekord, záměrem byla propagace florbalu na Střední Moravě,“ říká prezident FBS Martin Reimer. „Je zde totiž mnoho klubů, o kterých se neví, takže ano, na jednu stranu jsme chtěli ukázat, že se v Olomouci hraje extraliga žen, ale také to, že v kraji je mnoho lidí a klubů, kteří se starají o děti a mládež,“ odkrývá původní plán akce.

Divák tak při vstupu dostal symbolicky tatranku a mohl sledovat představení, se kterým se ztotožní. „Proto jsme třeba měli přestávkový program, ve kterém se představilo šest lokálních dětských týmů,“ pochvaluje si Martin Reimer.

Původním cílem bylo dostat do haly 400 diváků. „Podobnou akci v menším měřítku jsme pořádali na podzim při utkání s Chodovem, kdy se nám podařilo naplnit Čajkarénu, teď, když jsme dohodli, že využijeme halu Univerzity Palackého, tak jsme si řekli, že 400 lidí bude fajn,“ přibližuje prezident pořádajícího oddílu.

Simona Kabeláková napřahuje ke střele před zaplněným hledištěm. Foto: Martin Pejzl

Simona Kabeláková napřahuje ke střele před zaplněným hledištěm. Foto: Martin Pejzl

 

Ani po týdnech příprav se o cifře 632, dnes už minulém rekordu nemluvilo. „Připravovali jsme se nějakých pět, šest týdnů a jak tak postupně přicházely a opadávaly vlny nadšení, tak jsme si řekli, že bychom chtěli dostat do haly 500 diváků,“ popisuje olomoucký prezident. „Někdy ve 14:20 jsme dostali informaci, že máme v hale 560 diváků, tehdy už jsme začali věřit, že rekord překonáme,“ vrátil se v čase zhruba deset minut před začátek utkání.

Že by se ale jeho klub bezhlavě honil za rekordy a zkusil atakovat třeba magickou tisícovku, to Martin Reimer odmítá. „Rozhodně nebudeme takové akce pořádat primárně kvůli překonávání nějakých rekordů, ale vždy to bude spokojeno s propagací lokálního florbalu,“ pragmaticky zavrhuje myšlenky na zběsilé soupeření.

Z podobných akcí by ale rád na Hané udělal tradici. „Bavili jsme se na vedení klubu, že bychom podobné utkání rádi pořádali jedenkrát ročně,“ odkrývá plány. „Chceme, aby lidé věděli, že florbal v našem kraji není jen o FBS Olomouc, ale že do něj patří také Prostějov, Šternberk, Uničov, Mohelnice, Přerov, Hranice, Droždín a jiné kluby,“ uzavřel Martin Reimer.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*