30. 9. 2010 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Martin Baláž se stal novou posilou Future

 



Na začátku sezony získal do svých řad pražský SSK Future novou posilu. Stal se jí slovenský juniorský reprezentant Martin Baláž, který si zahrál i na světovém šampionátu juniorů ve Finsku.

Nová slovenská posila spojila v Praze užitečné s potřebným, tedy studium vysoké školy s florbalem. „Studuji vysokou školu ekonomickou na podnikohospodářské fakultě,“ informovala na internetových stránkách klubu nová posila.

„Florbal v Čechách je na jiné úrovni než na Slovensku. Takže jsem si řekl, že bude fajn to tady zkusit. Zjistil jsem si kolik je v Praze týmů a zkontaktoval je. Rozhodoval jsem se podle nejpřijatelnější odezvy a nakonec jsem si vybral Future,“ pokračoval devatenáctiletý Slovák.

Mezi největší úspěchy Baláže patří několik titulů mistra Slovenska v mládežnických kategoriích a především účast na MS juniorů ve Finsku. „Byla to moje největší florbalová zkušenost. Zahrál jsem si s elitou slovenského florbalu. Pamatuji si každý zápas, celé MS byl obrovský zážitek,“ netajil se svými pocity.

Hráče, který na Slovensku oblékal dres ATU Košice a odehrál tři sezony ve slovenské extralize, nepřekvapil ani nízký věk pražského celku. „Je to velká náhoda, ale v Košicích jsme měli tým složený ještě z mladších hráčů.“

A jaké jsou plány studenta vysoké školy do budoucna? „Chtěl bych vyhrát extraligu, na Slovensku to nejbližších pět let určitě nebude, tady pro to udělám všechno. Taktéž bych chtěl nastoupit za mužskou reprezentaci Slovenska, ale to už je spíš takový sen,“ dodal Baláž na závěr.


Autor: Jan Václav



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*