David Podhráský a Radim Cepek v akci. Foto: www.florbalchodov.cz. David Podhráský a Radim Cepek v akci. Foto: www.florbalchodov.cz.
5. 3. 2015 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Trvalo to jen 8 dnů! Cepek se vrací na střídačku!

 



Spekulace o možném aktivním zapojení Radima Cepka u mužského A-týmu Chodova ještě v letošní sezoně se potvrdily. Reprezentační kouč bude v play off asistentem současného vůdce střídačky Davida Podhráského.

Cepek měl po úspěchu na loňském MS při vyjednávání o nové smlouvě s Českou florbalovou unií silnou pozici. Před 8 dny byla oficiálně zveřejněna zpráva, že dostal novou 4letou smlouvu. A prosadil si do ní, aby narozdíl od uplynulého 2letého cyklu mohl vedle národního mužstva trénovat také v mužské extralize.

V souvislosti s tím se ihned vyrojily dohady, zda Chodov využije svého klubového šéftrenéra už v závěru této sezony. Prezident klubu Michal Bauer před týdnem pro Florbal.cz prohlásil, že hlavním trenérem zůstává David Podhráský.

Dnes však klub v tiskové zprávě oznámil návrat florbalové legendy na lavičku A-týmu mužů. „Na základě nových skutečností, které přinesla nedávno uzavřená dohoda Radima Cepka s ČFbU o vedení reprezentace ČR mužů, rozhodlo vedení klubu po konzultaci s hlavním trenérem Davidem Podhráským, že se Radim Cepek pro letošní play off vrátí na střídačku chodovského A-týmu,“ stojí v prohlášení na oficiálních webových stránkách, jehož autorem je chodovský sekretář Karel Myšák.

Nejlepší florbalista české historie bude Podhráského asistentem. Zároveň ve dvojici s Dmitrijem Švecem pokračuje ve vedení juniorského týmu, který usiluje o záchranu v G2 lize.

Legendární Cepek se postaví na střídačku už v sobotním prvním utkání čtvrtfinálové série s Vítkovicemi. „Věřím, že nám jeho florbalová erudice a kvalitní koučink pomůže získat těch několik % navíc, které pro zvládnutí těžké čtvrtfinálové série s Vítkovicemi potřebujeme. Toto nastavení zatím platí do konce letošní sezony,“ uvedl v tiskovém prohlášení Michal Bauer.

Kladně hodnotí posilu do svého realizačního týmu i David Podhráský. „Před startem play off je to pro nás skvělá zpráva. S Radimem jsem i v minulosti mnoho věcí kolem A-týmu konzultoval a úzce jsme spolupracovali. Věřím, že jeho aktivní zapojení může dodat týmu ten správný impuls a já jsem moc rád, že se budu moci dále vzdělávat vedle jednoho z nejlepších českých trenérů,“ ocenil mladý kouč.

Radost z Cepkova návratu do extraligového dění určitě nemá předseda 1. SC Vítkovice Tomáš Krásný, který je jeho dlouhodobým kritikem. Zkrátí družina rytíře Vítka vicemistrovi z roku 2004 délku extraligového angažmá na minimum, nebo zkušený trenér Krásného alespoň na chvilku umlčí vyřazením jeho klubu už ve čtvrtfinále?


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*