Tomáš Novák, Petr Kološ a Martin Rožnovják. Foto: Štěpán Tomš, fotoms.cz Tomáš Novák, Petr Kološ a Martin Rožnovják. Foto: Štěpán Tomš, fotoms.cz
9. 3. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Jediný gól rozhodl! Spartu zlomil Rožnovják, Rytych má první čisté konto v play off

 



Mladá Boleslav si oddechla. Na Podvinném mlýnu získala druhé vítězství v sérii, Spartu ale porazila dietním výsledkem 1:0. Jako jediný se prosadil v pondělním televizním duelu Martin Rožnovják.

Sparta vsadila v domácím prostředí na agresivitu a velké běhání. Favorizovaní Středočeši se museli mnohdy vypořádat i s dotěrnou a nepříjemnou osobní obranou. I proto byla o góly, ale i o i větší šance nouze.

Hosty mohla mrzet nevyužitá úvodní přesilovka. V dalších momentech se totiž před Beneše příliš nedostávali. A nebezpečnější byli spíš Sparťané a hlavně Luka Časar. Na konci první části pak sudí utli radost Svatoše, kterému neuznali gól kvůli hře vysokou holí.

Obraz hry se nezměnil ani ve druhé třetině. Mladá Boleslav marně hledala cestu k Benešově bráně a nepomohla jí ani další přesilovka. I tu nadšeně bojující Sparta ubránila.

První gólový moment tak přišel a na začátku poslední třetiny, když Martin Rožnovják natáhl od levého mantinelu a míček skončil až za Benešem. Závěrečné minuty patřily domácím. Ti Mladou Boleslav zmáčkli a jen jistý výkon Davida Rytycha a jeho první nula v play off znamenala druhé mladoboleslavské vítězství v sérii.

SPARTA – MLADÁ BOLESLAV 0:1


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*