Adélu Pantělejevovou trápí nadvakrát zlomený palec. Foto: tempish.cz
12. 3. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Dostaly juniorky přednost? Nikoliv, jsou za tím nemoci a zranění, říká kouč Olomouce

 



Kromě úvodních zápasů play off extraligy žen se o minulém víkendu odehrálo také jedno z kol nadstavbové části nejvyšší soutěže juniorek. A leckomu by mohlo připadat, že některé týmy upřednostnily tuto soutěž před vyřazovací částí elitní ženské soutěže.

Olomouc třeba přijela do Prahy pouze s deseti hráčkami do pole a v Ostravě se mezitím za juniorky proháněla po hřišti Adéla Pantělejevová. Podle kouče Pavla Hausnera se ale o upřednostnění nejedná, hráčky by prý extraligu žen odehrát nezvládly, protože byly zraněné.

Někomu by se na mysl mohla vkrást myšlenka, že týmy jsou spokojeny s tím, že nemusí hrát o záchranu a vyřazovací část berou jenom jako nadstavbu. „U nás nešlo o to, že bychom dali přednost juniorské soutěži před play off extraligy, ale především nás postihla řada nemocí a zranění,“ vyvrací kouč Olomouce Pavel Hausner.

Hráčky by prý nebyly schopny odehrát utkání extraligy žen. „Juniorky, které mohly zápas hrát, by ve svém stavu nebyly schopny v sobotu nastoupit a ani v neděli by utkání extraligy nezvládly,“ připomíná Hausner, že nejvyšší soutěž se hraje na 60 minut čistého času, v mnohem větším nasazení.

Jako další příklad posloužila právě Pantělejevová, která nastupuje s nadvakrát zlomeným palcem na noze a po odehrání utkání v Ostravě se dokonce zhroutila. Nicméně, za juniorky mohly hráčky nastoupit alespoň se sebezapřením.

„Juniorské zápasy tak náročné nejsou, takže za juniorky hrály alespoň některé z nich, některé ale nemohly jet ani na tyto zápasy,“ popisuje trenér, který ženy Olomouce dostal do play off už podruhé. „Uvidíme, jak se dají dohromady na tento týden,“ dodal.

Juniorky dvakrát využila také „domácí“ Ostrava, která nechala nastoupit do juniorských bojů svou elitní formaci a brankářku Holubovou. „Běžná věc,“ hodnotil trenér Jakub Robenek. „V devět hodin jsme hráli prestižní utkání s Vítkovicemi, hraje se o co nejlepší pozici pro postup do play off, vzhledem k tomu, že stíhaly obojí, tak hráčky nastoupily tam i tam,“ řekl Florbal.cz ostravský hlavní trenér.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*