David Rytych je noční můrou sparťanských střelců David Rytych je noční můrou sparťanských střelců
14. 3. 2015 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Rytych už 129 minut drží neprůstřelnost, Jakůbek sestřelil Bohemians

 



Výkony gólmanů pomohly Vítkovicím a Boleslavi k vítězství v sobotních zápasech čtvrtfinále play off. Lukáš Souček dvě třetiny čaroval na Chodově, David Rytych dokonce vychytal druhou nulu za sebou. Brnu vystřelil výhru matador Aleš Jakůbek, Tatran velebí čtyřgólového Marka Vávru.

Vítkovice v dopoledním televizním utkání vyloupily Jižní Město. Chodov vstoupil do zápasu nešťastně, když Vojtíškovu přihrávku ztečoval za nepozorného Zicha Pražan. Domácí sice poté přitlačili na pilu, výborně chytajícího Lukáše Součka ale nepřekonali a z protiútoku se trefil Hájek.

Právě famózní výkon gólmana Vítkovic byl rozhodujícím faktorem zápasu. Domácí střelce přiváděl k šílenství i během druhé dvacetiminutovky, na jejímž konci navíc Jousi a Žydel po výborně provedených protiútocích zvýšili vítkovické vedení.

Naději sice dal Chodovu při přesilovce Strachota, po další chybě v jeho obraně se ale trefil Řezanina. Góly Sýkory a Ondruška přišly pozdě, z dalších velkých šancí už Chodov nic nevytěžil a do vedení v sérii se tím pádem dostali Vítkovice.

_____

Střešovický kanonýr Marek Vávra sestřelil Ostravu ve třetím zápase čtvrtfinálové série. FBC se drželo statečně a dalo zapomenout na nevydařené výkony z minulého víkendu v Praze.

Ostravané dokázali smazat dvougólový náskok hostů, Tatran však dokázal během pěti minut třemi zásahy opět odskočit a rozhodnout tak prakticky o svém vítězství. Po přestávce vykřesal pro domácí naděje kapitán Komačka, ta však rychle pohasla po trefě Vávry a úspěšně provedeném nájezdu Natova.

Tatran si tak po vítězství 8:4 vybojoval čtvrtfinálový matchball a už zítra se může radovat postupu.

_____

Sparta už 129 minut nedokázala vyzrát na boleslavského gólmana Davida Rytycha a prohrála i třetí zápas v sérii. Hned ve 3. minutě se tečovanou střelou šťastně prosadil Fojta a málokdo v tu chvíli čekal, že zkušený útočník právě vstřelil vítězný gól zápasu.

Následující půlhodina hry nabídla spoustu šancí na obou stranách, oba gólmani byli ale bezchybní a někdy měli i štěstí, když jim pomohli brankové konstrukce. Gólový půst ukončil až Curney a vítězové základní části šli do třetí třetiny o dva zásahy bohatší.

Snížení měl na holi Martin Rebro, ale i on opřel svůj balónek pouze do břevna a tak se opět prosadila Boleslav. Jelínek překonal Martina Beneše nejdříve z dorážky a 5 minut před koncem uspěl i při přečíslení 3 na 1. Boleslav má příležitost zítra na soupeřově hřišti sérii ukončit.

_____

Neuvěřitelně vyrovnaná je zatím série mezi Brnem a Bohemians. Ve třetím souboji sice poprvé stačilo jejím aktérům k určení vítěze standardních 60 minut hry, i tak ale více než 500 diváků v hale Vodová vidělo dramatickou podívanou do posledních vteřin.

Lépe začali Bohemians a to nejen proto, že Michal Jedlička vyhrál úvodní buly. Povedená zakončení Šárky a Hoffera poslali Klokany do dvougólového vedení. Ve druhém dějství ale zabrali domácí. Jakůbek nejprve využil přesilovku, vyrovnání obstaral Fuchs a ve vlastním oslabení poslal domácí o gól napřed Vít Hrubý.

V závěrečné dvacetiminutovce zelenobílí dlouho nemohli skóre dotáhnout. Když se to však v 55. minutě povedlo Davidu Šimkovi, zdálo se, že i potřetí si oba týmy zahrají prodloužení. 51 sekund před koncem ale trefil vítězství pro svůj tým domácí kapitán Aleš Jakůbek. Bohemians už odpověď nenašli. Závěrečná rána Čiháka letěla vysoko nad a Brno tak vede 2:1 na zápasy.

Sobotní výsledky

CHODOV – VÍTKOVICE 3:5
OSTRAVA – TATRAN 4:8
MLADÁ BOLESLAV – SPARTA 4:0
BRNO – BOHEMIANS 6:5


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Petr napsal:

    A zase ta shoda p a p. Autor by si mel dukladne prostudovat ucivo pate tridy ZS, protoze vykony pomohly, Vitkovice vyloupily a dal jsem to radsi necetl. 🙁

Napsat komentář

*