Chodovské hráčky se radují z jednoho z mnoha vstřelených gólů. Foto: Florbal Chodov. Chodovské hráčky se radují z jednoho z mnoha vstřelených gólů. Foto: Florbal Chodov.
14. 3. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov je v semifinále, Bohemians postihl kolaps s Libercem

 



Extraliga žen zná prvního semifinalistu. Místenku v elitní čtveřici si zajistily hráčky Chodova, které na Hané potvrdily roli favoritek a po dvou jednoznačných výhrách si  bezpečně odváží postup. Herbadentu a Vítkovicím chybí k úspěchu už jen jedna výhra, za to série mezi Libercem a Bohemians je po dnešním kolapsu Pražanek vyrovnaná.

Další kapitoly letošního čtvrtfinále se začaly psát již v pátek, kdy Chodov dorazil na Hanou a Bohemka do Liberce. Olomouc ovšem ani na domácím hřišti nepotvrdila pozici týmu, který se umí proti favoritům vytáhnout a už v pátek podlehla Pražankám 2:11.  „Od mého týmu mi pořád chybí to zapálení pro hru jako v průběhu sezóny. Taková jiskra jaká do play off patří,“ stěžoval si v online přenosu kouč Pavel Hausner.

Dnes to vypadalo, že by se celek z Hané snad konečně mohl chytit, když první třetinu prohrál jen 0:1, avšak ve druhé části, také vinou pětiminutového oslabení, domácí tým hned jedenáctkrát(!) inkasoval a celkově prohrál 1:16, přičemž se sedmi body blýskla Anet Jarolímová. „Děkujeme soupeři za korektně vedenou sérii bez zákeřností,“ kvitovala trenérka Michaela Marešová.

Dva duely se už také odehrály v sérii mezi Bohemians a Libercem. V pátek vedl pražský tým ve čtyřiadvacáté minutě již 1:5, nicméně ze zápasu ještě bylo pořádné drama, protože domácí hráčky se hned dvakrát dokázaly dotáhnout na rozdíl jedné branky, avšak nakonec prohrály 5:6.

Vše si ale mírou vrchovatou vynahradily dnes. Chvíli před polovinou utkání totiž spustily brankostroj, který se zastavil až s konečným hvizdem a skóre 8:0. Polovinu branek si připsala Michaela Mlejnková. „Dnes to byl z naší strany totální kolaps, hráčky dřely, ale nevycházelo nám vůbec nic,“ povzdechla si trenérka zelenobílých Zuzana Jelínková.

Ke třetí výhře si dnes v Brně došel Herbadent, který v Brně nastoupil bez kapitánky Dominiky Šteglové. Domácí hráčky byly nebezpečné především na začátku utkání, avšak ve druhé periodě Herbadent zvrátil definitivně průběh utkání na svou stranu a došel si pro výhru 8:2. „Dnes jsme se dlouho nemohly dostat do tempa a umožnily jsme tak soupeřkám hrát vyrovnanější partii,“ uvedla do online přenosu Karolína Šatalíková.

V první třetině měly problémy také Vítkovice. Rytířky si sice dokráčely pro výhru 7:1 a rovněž jim tak chybí k postupu jedna výhra, ovšem vítězství se nerodilo tak snadno jako před týdnem. Možná také proto, že se Ostravě podařilo vynulovat bodový zisk dua Ferenčíková – Ratajová. Nicméně, hattrickem přispěla Sládečková a dvě přidala Laitinen. „Dnes to moc, co do florbalové krásy, utkání nebylo, spíše se bojovalo,“ hodnotil vítězný trenér Jiří Velecký.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*