15. 4. 2012 Zahraničí (2) KOMENTÁŘŮ

Finskými mistry jsou SPV Seinäjoki

 



Florbalisté SPV Seinäjoki vyhráli mistrovský titul ve Finsku. Poprvé po 18 letech tak neovládl Salibandyliigu tým z Helsinek. Rozhodující zápas před téměř 3000 diváky zvládli domácí poměrem 4:2.

Obhájce loňského zlata a nejlepší tým světa roku 2011, SSV Helsinky, vedl 1:0 i 2:1, domácí měli ale v týmu jeden velký trumf.

Sami Koski připravil v přesilové hře vyrovnání pro Tuukku Kivirantu a v průběhu poslední třetiny sám vstřelil gól na 3:2. Dvě minuty před koncem se SSV pokusilo o hru bez brankáře. Po 19 sekundách ale dal definitivu výsledku Janne Hulmi, Koski mu opět asistoval a v zápase si zapsal 1 gól a 3 přihrávky.

Hráčům SPV se podařilo to, o čem snili už loni. Tehdy však nedokázali vedení 2:1 na zápasy přetavit ve zlato. Tentokrát byli úspěšnější. „V titul jsme věřili už loni, ale nakonec jsme se dočkali až letos. Dnes to byl zápas, v němž téměř nikdo nedělal chyby. My jsme ale ti šťastnější,“ řekl trenér vítězů Tommy Koponen.

SSV Helsinky po pětiletém kralování přenechalo trůn týmu ze Seinäjoki. „SPV bylo celou sezonu lepší a titul si zasloužilo,“ přiznal kapitán Helsinek Mikael Järvi.

SPV bude finský florbal reprezentovat na říjnovém Poháru mistrů v Umeå. Mikko Kohonen, bratr slavnějšího Miky, se po 15 sezonách ve finské lize konečně dočkal zlata.

David Rytych v rozhodujícím utkání sezony nenastoupil, branku SSV hájil Toni Lötjonen.

Salibandyliiga, 5. finále:

SPV Seinäjoki – SSV Helsinky 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Branky:
12. T. Väänänen, 30. Kiviranta, 49. Koski, 58. Hulmi – 8. Järvi, 21. Forsten. Diváci: 2862. Konečný stav série: 3:2.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*