Bulldogs Brno. Foto: Martin Dvořák, MAD Photography Bulldogs Brno. Foto: Martin Dvořák, MAD Photography
15. 3. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Brno a Vítkovice jdou do trháku! Tatran a Boleslav už jsou v semifinále

 



Nedělní čtvrtfinále florbalové extraligy mužů hodně napověděly o dalším vývoji play off. Postupové mečboly si vybojovaly týmy Brna a Vítkovic. Buldoci přehráli Bohemians 9:5, i když prohrávali už 0:3. Vítkovice dvakrát za sebou dobyly chodovskou tvrz, v neděli zvítězily 8:6.

Lepší nástup si Bohemians nemohli přát. Po raketovém začátku vedli v Brně už 3:0 a až do poloviny zápasu to vypadalo na jasnou záležitost. Jenže pak přišel faul na Víta Hrubého a kapitán Aleš Jakůbek proměněným trestným střílením načal velký obrat. Do konce třetiny stihli Buldoci vyrovnat a v poslední části Pražanům zasadili další rány.

Buldoky poslal do vedení poprvé Jakub Mendrek a sebevědomí dodal domácím i gólman Kejík, který zlikvidoval trestné střílení Kisugiteho. Bohemians sice na chvíli srovnali, v euforii hrající Brno ale poslední desetiminutovku zápasu ovládlo.

Kapitán Martin Koutný překonal Korába pošesté a pak vzalo Pražanům naději na zvrat Baginovo vyloučení. Bohemians zariskovali, ale namísto vyrovnání dostali hned tři góly do prázdné klece. Brno nakonec vyhrálo až příliš krutým výsledkem 9:5 a má postupový mečbol. Pátý zápas se hraje v úterý před televizními kamerami.

Chodov neuspěl ani ve svém druhém domácím utkání čtvrtfinále, i když tentokrát Vítkovice po valnou většinu zápasu mačkal. Jenže tým z pražského Jižního Města předvedl několik fatálních chyb, po kterých mistrovské Vítkovice dávaly klíčové góly.

Už první branka, ke které se hodně lacino po špatné rozehrávce domácích dostal Matejčík, naznačila budoucí průběh zápasu. Chodov dřel, dobýval Součkovu svatyni a chvíli před koncem druhé třetiny konečně vybojoval vedení 3:2. Jenže Hájkovi stačilo pouhých 6 sekund na vyrovnání a ještě do konce třetiny dokázaly Vítkovice odskočit na 3:5!

V poslední části to bylo opět dobývání Součkovy brány a Chodovu se opravdu podařilo po velkém úsilí vyrovnat na 6:6. A opět přišla fatální chyba, po které se stal hrdinou zápasu Lukáš Pešat. Vystihl Pražanovu rozehrávku a naposledy a definitivně dostal hosty do vedení. Gól do prázdné brány, kterým Matejčík korunoval vítězství, už jen podtrhl domácí zmar. Vítkovice odjíždí na Dubinu se dvěma vítězstvími a vedením 3:1 na zápasy.

Nejkratší možnou cestou si to zamířili do semifinále Mladoboleslavští. O svém čtvrtém vítězství rozhodli v podstatě už v první třetině, po které vedli na Podvinném mlýnu už 4:0. Spartu opět ničil svou formou gólman David Rytych, který vychytal dva zápasy s nulou a tentokrát odolával přes polovinu utkání.

Sparta propálila fantoma série až v přesilovce 5 na 3, Svatoš ale v postatě jen korigoval skóre. Důležitějším faktem byl v tu chvíli spíš údaj 159 minut a 56 sekund. Tak dlouho dokázal David Rytych udržet čisté konto v extraligovém play off a vytvořil nový rekord soutěže.
Hosté odehráli duel v pohodě a ve zbytku zápasu jen navyšovali náskok na konečných 3:10.

Také Tatran potvrdil roli favorita a už z Ostravy veze postupové čtvrté vítězství. To se ale nerodilo vůbec lehce, domácí FBC se totiž vybičovalo ke svému nejlepšímu čtvrtfinálovému výkonu a nenechalo se zlomit ani tím, že muselo věčně dotahovat střešovický náskok.

Už ve 3. minutě otevřel skóre Milan Fridrich, který se touto trefou dostal do čela historických statistik play off. Se 147 kanadskými body předstihl bývalého spoluhráče a fenoména Michala Jedličku.

Když se hosté na přelomu druhé a třetí třetiny dostali do třígólového vedení, zdálo se, že je zápas a celá série definitivně rozhodnutá. Jenže Ostravští dokázali během necelých čtyř minut dát tři slepené góly a vyrovnali na 5:5. Šimíček pak byl dokonce i blízko vítězného gólu.

Tatran ale krizové chvíle přestál a přes prodloužení, kde byl opět lepším týmem, se prokousal až k nájezdům. Tam selhali ostravští střelci. Největší příležitost spálil Vítovec a i když pak sudí neuznali Natovův nájezd, překonal Laju vítězným gólem Marek Vávra.

PŘEHLED 4. ZÁPASŮ ČTVRTFINÁLE

OSTRAVA – TATRAN 5:6sn
BRNO – BOHEMIANS 9:5
SPARTA – MLADÁ BOLESLAV 3:10
CHODOV – VÍTKOVICE 6:8


Autor: red



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*