Dušan Přívara slaví postupový gól. Foto: David Hácha, facebook FBC Kladno Dušan Přívara slaví postupový gól. Foto: David Hácha, facebook FBC Kladno
16. 3. 2015 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Znojma je škoda kvůli divákům, myslí si Přívara. Ale bohužel si vybrali Kladno

 



Nováček dalšího ročníku extraligy bude zcela jistě z Čech. Tři prvoligové týmy z Moravy totiž ukončily svou pouť už o druhém čtvrtfinálovém víkendu. Od brněnského Hattricku a Rožnova se postup sice nečekal, Znojmo mělo ale jiné ambice. Už podruhé v krátké době však padlo s Kladnem.

Před 2 lety měli Znojemští našlápnuto a toužili po extraligovém návratu. Kladno je však zmrazilo v semifinále jednoznačným výsledkem 3:0 na zápasy. A tak bylo možná překvapením, že si tentokrát vybrali opět stejného soupeře. V základní části bylo lepší Znojmo, skončilo těsně třetí. Naopak Kladenští příliš přesvědčivě nehráli. Umístění na 6. příčce bylo trochu zklamáním.

Ale pak přišlo play off. „Věděli jsme, že to bude pořádná kvedlačka a že máme možnost uspět, že to bude jen o nás,“ glosoval výběr Znojma kladenský tahoun Dušan Přívara.

I díky jeho výkonu a hlavně zkušenostem jsou Středočeši stále ve hře o návrat do extraligy, zatímco Znojmo má opět smůlu. „Znojmo hrálo hezký florbal, ale bohužel jsem byl zklamaný letošní úrovní souboje. Před 2 lety to bylo bojovnější. Myslím, že tentokrát nedokázali něco pořádně změnit. V tom se ukázalo, že play off je jiná soutěž,“ myslí si rodák z Jihlavy, který na Kladně našel svůj druhý domov.

Dušan Přívara se podepisuje mladým fanouškům. Foto: David Hácha, facebook FBC Kladno

Dušan Přívara se podepisuje mladým fanouškům. Foto: David Hácha, facebook FBC Kladno

Možná i proto, že pochází z hlavního města Vysočiny, které je věčným rivalem Znojma, byl pro něj duel o něco víc prestižní. „Možná na tom něco je. Ale já to mám opravdu ve Znojmě rád, protože tam jsou fanoušci a fandí se tak, jak se má,“ vysekl poklonu Přívara znojemskému publiku.

Tentokrát to prý ovšem bylo na Kladně rozhodně srovnatelné. „Dokonce si myslím ještě lepší než letos ve Znojmě,“ pochvaloval si přízeň fanoušků. Aby ne, kladenská „bioska“ byla opravdu plná, diváci si i díky návratu některých starých známých tváří také našli cestu zpět na tribunu.

Tomáš Leipner a podpisy na hokejky dětem. Foto: David Hácha, facebook FBC Kladno

Tomáš Leipner a podpisy na hokejky dětem. Foto: David Hácha, facebook FBC Kladno

Kladno je zpět ve hře o extraligu, ale jak by to vypadalo s případným postupem, to si zatím Přívara říct netroufá. „Je předčasné o tom mluvit. My jsme loni některé zápasy prohráli kvůli zkušenostem a bohužel úzkému kádru. Letos máme rozhodně větší vnitřní sílu, ale stejně bychom pak určitě museli posílit. Prostě o tom nepřemýšlíme, jen si užíváme play off,“ podotkl zkušený matador.

Jak už bylo řečeno, i díky němu má letos Morava smůlu. Do extraligy postoupí tým z Čech. „Morava není špatná, ale všichni chtějí hrát extraligu, tak asi utíkají do Brna nebo jinam. Kvůli těm divákům je ale vlastně toho Znojma možná trochu škoda. Ale mají smůlu, holt si vybrali Kladno,“ usmíval se Přívara.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*