Milan Fridrich a Michal Jedlička. Foto: Martin Flousek Milan Fridrich a Michal Jedlička. Foto: Martin Flousek
17. 3. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Rekord pro Fridricha. Má štěstí, že chodím jen na buly, směje se Jedlička

 



Z historických statistik je zřejmé, že nejproduktivnějším hráčem historie florbalového play off už není Michal Jedlička. O víkendu ho překonal dlouholetý spoluhráč Milan Fridrich. Ale možná se ještě věci budou měnit…

Před startem letošního play off měl Michal Jedlička na kontě 146 kanadských bodů. Fridrich o 5 méně. Ale v sérii s Ostravou se bývalý kapitán reprezentace dočkal, nasbíral 3 góly, přidal 3 nahrávky a dostal se do čela.

Gól, kterým přepsal statistiky, ho ale vlastně moc netěšil. „Jsem hodně rozpačitý – je to zejména tím zápasem. Postoupili jsme, takže je úleva, ale náš výkon dnes určitě nebyl stoprocentní,“ říkal po nedělním utkání. Mrzelo ho, že Ostrava poslední zápas zdramatizovala. Tatram ztratil 3brankový náskok a nakonec za stavu 5:5 musely rozhodovat až nájezdy.

Ale aspoň něco má Milan Fridrich za sebou. O překonání rekordu se psalo, teď tak může tuhle starost hodit za hlavu. „Nebude se to už řešit, takže se mi tím lehce ulevilo. Je to příjemnější, než kdybych na to musel myslet do semifinálové série,“ přiznává.

Michal Jedlička sledoval počínání svého spoluhráče na dálku. Nyní hraje v Bohemians, a i když občas naskočí do hry, jen z propagačních důvodů. „Asi je to v pořádku, že už je první Milan. Hraje ještě na vysoké úrovni, je to superhráč a byla otázka času, kdy mě překoná. Sice to nestihl ve stejném počtu zápasů jako já, to by bylo o něčem jiném, ale i tak je to úžasné, moc mu tu přeju,“ říká Jedlička.

A vyzdvihuje ještě jednu důležitou okolnost: „Už má rodinu, na rozdíl od těch mladých musí řešit úplně jiné věci než jen florbal a přesto zůstal platným hráčem. A dává body – to je paráda.“

Florbal je poměrně mladý sport. Mezi špičkové hráče dnes patří mladíci, kteří podle Fridrichových slov mají před sebou spoustu zápasů v play off, takže prý zase v dohledné době k nějakým změnám dojde. „Je jasné, že mě zase někdo překoná. Všechny čísla se ještě budou zvedat. Určitě časem se s Bedlou budeme propadat tabulkou. Teď si to ještě rok dva užijeme, ale není to nic, co by trvalo věčně,“ předvídá.

Dalším, kdo by v blízké době mohl Fridricha překonat, je Matěj Jendrišák, ten ale momentálně hraje švédskou Superligu. Za ním je v pořadí Petr Novotný z Mladé Boleslavi, který na 1. místo ztrácí ohromných 41 bodů. „Je fajn, že se jedná o překonatelný rekord. Je to lepší, než když je někdo jako Gretzky v NHL. Tam už rekordy překonat nejdou,“ směje se ikona Tatranu.

Ale pozor: možná se ještě vypne k nějakému výkonu právě Jedlička. Kdyby se mu s Bohemians podařilo zdramatizovat sérii s Brnem a třeba zkusil jet nějaké trestné střílení, zase bodový zisk posune. „Jestli přidám nějaké body? To nevím, hraju jenom buly, takže má Fríďa štěstí,“ směje se.

Po chvilce vtipů ale zkušený hráč a uznávaný trenér zvážní a dodává: „Ne, spíš ne. Vůbec nehraju. Kdybychom hodně vedli, nebo prohrávali, tak bych to možná šel zkusit, ale jinak ne.“


Autor: Tomáš Matoušek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*