Tom Ondrušek. Foto: facebook Florbal Chodov Tom Ondrušek. Foto: facebook Florbal Chodov
17. 3. 2015 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Chodov i Bohemians žijí dál, jejich soupeři mečbol nevyužili

 



Florbalisté Chodova vydřeli na Dubině pokračování čtvrtfinálové série. Nad Vítkovicemi vyhráli těsně 4:3 a snížili stav série na 2:3 z jejich pohledu. O dvě hodiny později je napodobili i Bohemians, kteří na Podvinném mlýně porazili Brno 5:2. Oba pražské týmy budou druhý mečbol svých moravských soků odvracet ve čtvrtek.

Ani tentokrát do chodovské branky nezaklekl gólman Jan Barák a tak se jen posílily spekulace o vážnějším zranění jedné z hlavních opor. Martin Zich ale odchytal fantastický zápas a díky němu jsou Pražané dál ve hře.

Chodov se dokázal vyrovnat s náročnou osobní obranou Vítkovic a pomohlo mu i rychlé vedení. V polovině první třetiny skóroval Ondrušek. Skóre srovnal však osm sekund před první sirénou Lukáš Hájek.

Pražané se však rozhodli, že svého rivala nepustí do vedení. Podruhé jim dal náskok Tomáš Sýkora, který využil odložené vyloučení. Hosté odskočili po rychlém kontru na malou chvilku i na rozdíl dvou gólů, drama však vrátil zápasu Matejčík, který dorazil Jousiho střelu.

Vítkovicím se tentokrát nedařily přesilovky nedařily a tak vyrovnání nepřišlo ani ve druhé početní výhodě domácích. Naopak Dóža pečetil vítězství Chodova do prázdné brány. Šebesta sice ještě 12 sekund před koncem snížil opět na rozdíl jedné branky, ale na zvrat to už bylo pozdě. Série se přesouvá do Prahy, šestý duel je na programu ve čtvrtek od 18:30.

_____

Martin Poláček byl dlouhou dobu jediným střelcem televizního utkání mezi Bohemians a Brnem. 21letý útočník se trefil v první i ve druhé třetině a Klokani směřovali za potřebným vítězstvím. Stačili ale dvě minuty a bylo srovnáno. Brňané svého soupeře zatlačili a šťastnými střelci byli Mendrek a Fuchs.

Buldoci se poté do soupeře zakousli a snažili se mu zasadit smrtící úder. Stačila však jedna ztráta balónku na polovině hřiště a na koni byli opět domácí. David Šimek krásně našel Mandíka a ten se nemýlil.

Třetí třetinu odstartovalo neúspěšné buly Michala Jedličky a k vidění byla parádní napínavá přetahovaná o každý centimetr hřiště. Katem brněnských nadějí se nakonec stal Čihák, na jehož zásah navíc navázal za minutu jeho mladší parťák z obrany Tůma a bylo hotovo. Druhý pokud ukončit sérii budou mít Buldoci na domácím hřišti ve čtvrtek od 19:45.

ČTVRTFINÁLE PLAY OFF, 5. ZÁPASY

VÍTKOVICE – CHODOV 3:4
BOHEMIANS – BRNO 5:2


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • fanda napsal:

    hrozně rád bych věděl, kdo a podle čeho hodnotí hráče od 1 do 5 ? vůbec nechápu, kde na to chodí. uvedu jeden příklad za všechny – zich za 4, souček za 2 ? to si někdo cucá z prstu ? znamená snad prohraný zápas skutečnost, že pomalu nikdo z mužstva nedosáhne ani na 3 ?

Napsat komentář

*