Start98 vs. Ústí nad Labem. Foto: Pavel Doubek Photography Start98 vs. Ústí nad Labem. Foto: Pavel Doubek Photography
18. 3. 2015 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Šarvátka, dvě červené, zápasy o gól… Vypjatá série Startu s Ústím se dnes rozhodne

 



Žádná jiná série v nejvyšších českých florbalových soutěžích není takhle vyrovnaná. Stav čtvrtfinále mezi pražským Startem a Ústím nad Labem je 2:2 na zápasy, přičemž všechny kromě jednoho skončily o gól. A ten jeden byl o dva díky gólu do prázdné branky.

A dnes se tato supervyrovnaná bitva rozsekne. Rozhodující pátý zápas je na programu v kunratické hale od 20 hodin a podle toho, co se dělo ve čtvrtém zápase, to určitě nebude v rukavičkách. Po vzájemné šarvátce dostali červenou kartu kunratický Matěj Štyler a ústecký Jan Filipec – oba jsou v trestu a dnes budou svým týmům chybět.

„Nějaká šarvátka se dala očekávat, jelikož Matěj Štyler je hráč, kterého si ve svém týmu hýčkáš a jako protihráče doslova nenávidíš, takže bylo jen otázkou času, až někomu rupnou nervy z jeho provokací,“ říká ústecký kouč Tomáš Syryčanský.

Jeho protějšek David Derka viděl důvody potyčky trošku jinak: „Šarvátky v nedělním zápasy vyplynuly u hráčů z nezkušenosti z playoff a vyrovnaností série. Podobné vybouchnutí sazí patří k playoff, jen je škoda, že nám to ublížilo.“ Každopádně Start byl až do inkriminovaného okamžiku ve druhé třetině lepším týmem, pak však třikrát inkasoval a nakonec prohrál 2:3.

Petr Stejskal. Foto: Pavel Doubek Photography

Petr Stejskal. Foto: Pavel Doubek Photography

Oba trenéři vyrovnanost série očekávali. „Po těch čtyřech zápasech mohu říct, že páté utkání bude spravedlivým závěrem této války,“ říká Syryčanský. Derka litoval promrhaného vedení 2:0 v sérii, na druhou stranu je ovšem rád, že jeho svěřenci, z nichž mnozí hrají playoff poprvé, získají v pátém zápase neocenitelné zkušenosti. „Zároveň i pro mě to bude cenná zkušenost, několik pátých zápasů jsem již zažil, ale nyní to bude poprvé na střídačce a právě pro tyto momenty se to hraje,“ dodal bývalý hráč Liberce a právě Ústí nad Labem, kde se narodil a vyrostl.

Jiří Vašíček. Foto: Pavel Doubek Photography

Jiří Vašíček. Foto: Pavel Doubek Photography

Florbalisté Ústí se v domácím prostředí haly Sluneta dostali dvakrát hrobníkovi z lopaty, ale ani po vyrovnání série se jako favorité necítí. „My pořád nemáme, co ztratit. Už jsme dvakrát hráli s nožemna krku. Poslední zápas série bude určitě v úvodu hodně opatrný a pak se může stát cokoliv,“ odhaduje Syryčanský s tím, že si dvojice rozhodčích Černý – Janoušek zjedná na hřišti od začátku respekt. „Budou pískat sudí, před kterými se všichni chovají jak miminka, takže se uklidní situace a snad dostane prostor florbal, což by bylo super.“

Florbalisté Ústí. Foto: Pavel Doubek Photography

Florbalisté Ústí. Foto: Pavel Doubek Photography

Ani Derka si netroufá říct, kdo bude ve středu večer favoritem. „Už se moc těším, ale favorita těžko hledat. Máme sice výhodu domácího prostředí, ale na druhou stranu Ústí dorovnalo sérii. Budou rozhodovat maličkosti,“ uzavřel trenér Startu.

Start98 připravil na rozhodující zápas série tuto videopozvánku:

Start98 vs. Florbal Ústí nad Labem
SH ZŠ Kunratice, 20 hodin
Stav série: 2:2. Předchozí zápasy: 7:5, 6:5 pp, 4:5, 2:3.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*